DB:s tips på olika nöjen

Har du ett Dala-Evenemang på G? Mejla dalabygden@sveagruppen.se så lägger vi det på denna sida så att fler kan se det.​
Textstorlek:

Denna helg kan vi rekommendera en julsaga, stor kör för ABBA sjunger och opera-livesändning på Folkets hus i Falun.

1. En Julsaga

17/11-17/12 Nisserska teatern Falun. Charles Dickens klassiska berättelse ”A Christmas Carol” som handlar om den giriga och sura penningutlånaren Ebenezer Scrooge som avskyr julen. Han får besök av spöket av sin döda kompanjon som talar om att han måste ändra på sig och att tre andar ska hjälpa honom med det. Ens stor pjäs med mer än 20 skådespelare.


Hairspray

2. Till den 25/11 Sveasalen Leksand. Musikalen handlar om revansch, om diskriminering, om att få förverkliga sina drömmar. Tracey har en stor passion i livet, att få dansa och drömmer om TV-showen The Corny Collins Show.

Ishockey

3. 17/11 Tegera arena Leksand. Leksands IF tar emot IF Pantern hemma.

Hyllar ABBA

4. 18/11 Kristinehallen Falun. Succékören från förra året är tillbaka med en hyllningskonsert till ABBA nummer 3. Succékören med över 100 sångare bjuder åter igen på guldkorn från ABBAs gedigna musikskatt.

5. Live på bio

18/11 Kulturhuset tio 14 Falun. Folkets Hus och Parker livesänder den nyskrivna Mordängeln från Metropolitan i New York. Nyskriven opera beställd av Thomas Adès för Met och baserad på Luis Buñuels surrealistiska filmklassiker Mordängeln (El ángel exterminador, 1962). Operan är regisserad av librettisten Tom Cairns.

6. Öppet hus stentryckeriet

24/11 stentryckeriet Vikmanshyttan. Ny grafikutställning med 100-talet nya bilder. Konstnärer på plats. Surprise-konstnärer. Kom och upptäck. Försäljning av konst. Lättare förtäring och dryck serveras.