Larz-Kristerz nya samarbete blir ny låt

Tillsammans med musikgruppen 250 kg kärlek har Larz-Kristerz nyligen släppt en ny låt. Och det är inte det klassiska dansbandssoundet vi får höra, utan en riktigt schlager. – Kul att göra något utanför vår genre, säger Peter Larsson, frontfigur i Larz-Kristerz.

Det var innan jul som dansbandet Larz-Kristerz från Älvdalen senast släppte en ny låt “Koppången”, det blev en succé som idag har över 1,2 miljoner streams på Spotify. Men nu var det dags för en ny låt igen, i ett oväntat samarbete.

– Det var Anders Kedhammar från 250 kg kärlek som hörde av sig till oss och ville göra ett samarbete. Han skickade en låt och vi gillade de och tänkte att det vore roligt att göra något med någon utanför vår genre, berättar Peter.

250 kg kärlek gjorde bakgrunden, Peter spelade in sång hemma i garderoben och gitarristen Anders Tegnér spelade in gitarr hemma i sin studio och låten “Stanna kvar” föddes.

– Det blev en trevlig låt, egentligen perfekt för melodifestivalen för den har mycket schlagerreferenser i sig, säger Peter.

Våren och sommaren bjuder på många spelningar och bandet väntas släppa en ny skiva i slutet av maj.