De här ambitiösa tjejerna från Falu Ryttarsällskap blev utsedda till Årets Ungdomssektion. Foto: PeO Karlström
Susanne Broberg Isaksson tilldelades Ridsportförbundets förtjänstnål i guld. Foto: PeO Karlström
Sussi, Birgitta, Carina, Ann-Sofi och Johan är Ridsportens vardagshjältar. Foto: PeO Karlström
Ordförande Åsa Lindgren Nordin och Sofia Lederud representerade Årets Ridklubb - Åsebo Ridsällskap. Foto: PeO Karlström
Årets Championat för 2023 års tävlingsår. Foto: PeO Karlström

Åsebo Ridsällskap utsedd till årets ridklubb

Mitt under pandemin fyllde Dalarnas Ridsportförbund 50 år och ett firande var liksom bara att lägga på is. Nu har Dalarnas ridentusiaster fått sitt firande.

Årsmöte kombinerat med årsmötesfest var det på Hotell Korstäppan i Leksand. Över 70 personer fanns på plats och många duktiga ryttare och ledare premierades.

– Så roligt att kunna träffas och många skall under kväll få utmärkelser för fina insatser för ridsporten i Dalarna, inledde förbundets vice ordförande Matts Gregori.

Första gången

För första gången i förbundets historia utsågs Årets Ridklubb och inte oväntat blev det Åsebo Ridsällskap.

– Ett pris vi är stolta att få och det betyder mycket för oss. Ett kvitto på allt det ideella arbete som sker i vår klubb. Ett väldigt bra lagarbete har gett denna utmärkelse, sade klubbens ordförande Åsa Lindgren Nordin.

Samtidigt fick klubben Svenska Ridsportförbundets kvalitetsskylt.

Av landets 450 ridskolor har 33 blivit kvalitetsmärkta.

– Unikt och svårt att uppfylla. Ett viktigt arbete för både personal och hästar, sade ridskolechef Sofia Lederud.

Ett bevis på kontinuitet och kvalité i verksamheten är att Helma, från just Åsebo Ridsällskap, blev utsedd till Årets Ridskolehäst.

– En sann trotjänare hos oss som utbildat elever på samtliga nivåer. Den köptes på nåder vid 19 års ålder 2004, sade Åsa.

Åsbo Ridsällskap är Dalarnas största klubb med närmare 600 medlemmar och 280 ridande varje vecka.

Förtjänstnål

Svenska Ridsportförbundets förtjänstnål i guld delades ut till Susanne Broberg Isaksson, Rommeheds Stallklubb.

I över 30 år har hon förtjänstfullt arbetat ideellt i klubben och varit dess ordförande sedan 1996. Hon har även varit en viktig kugge i den arbetsgrupp som planerat Borlänges nya ridanläggning.

I Orsa hittar vi Årets ungdomsledare Leo Eldh. En riktig eldsjäl och populär ledare.

En nystartad ungdomssektion i Falu Ryttarsällskap blev Årets Ungdomssektion. De har på ett föredömligt sätt genomfört välordnade och välbesökta aktiviteter och vunnit ”Vi i stallet” två gånger.

Lovande ungdomar

Nio lovande ungdomar fick motta Championat för 2023 års tävlingsår. Det var Alice Thilas, Vilda Nygren, Emma Bengtsson och Svea Eriksson Ståbis från Storbyns Ryttare, Elin Andersson, Svärdsjö Ridklubb, Julia Roswall, Åsebo Ridsällskap, Celine Lindenäs, Leksands Ridklubb samt Jennie Åkerlund och Emma Holmlund, Gagnefs Ridklubb.

Dalarnas Ridsportförbund vet att den ideella kraften oerhört viktig och direkt avgörande för deras verksamhet. För att visa sin uppskattning delades det ut priser till ”Ridsportens vardagshjältar”.

Birgitta Gustafsson, Säterbygdens Ridklubb, Ann-Sofi Nordenborg, Gagnefs Ridklubb, Carina Jobs, Borlänge Ridpsortklubb, Johan Malmquist, Åsebo Ridsällskap, Sussi Broberg Isaksson, Rommeheds Stallklubb och Stina Hinders, Malung-Säter Ridklubb var årets eldsjälar.