28-årige Linn Jons från Stora Skedvi älskar dansbandsmusik. Foto: Privat/screenshot TikTok

Linn från Dalarna gör dansbandssuccé på TikTok

28-åriga Linn Jons från Stora Skedvi älskar dansbandsmusik, att dansa och att sjunga själv. Att hon har en väldigt fin sångröst visar sig inte minst på TikTok, där hon i likhet med Lucianoz sprider sin musik.

Det här var nyhetssajten Dansbandsnytt först med att berätta.

Intresset för dans började redan som nioåring när Linn gick en buggkurs tillsammans med en kompis. Då började hon också att älska dansbandsmusiken.

– Jag kände då hur jag gillade gunget i dansbandsmusiken. Och sen dess har det alltid varit dansband för mig. Jag har dock varit ganska ensam i min vänkrets om att lyssna på dansband. (Skratt)

Linn har varit ute och dansat i perioder, men delvis beroende på att hon själv blev mamma så blev det också ett uppehåll i dansandet. Nu är dock sonen fem år, och Linn har ganska nyligen återupptagit dansandet. Både i folkparkerna i Säter, Hedemora och i Falun men också längre bort som Skultuna, Örebro och Uppsala.

– Ja jag åker gärna en bra bit bara jag får dansa faktiskt.

Lägger ut sånginsatser

Men det är inte bara dansandet som nu får ta tid, utan även sången. På TikTok har Linn börjat lägga ut dansbandslåtar där hon själv sjunger.

– Ja jag tänkte på att jag inte såg så många som gjorde utlägg på sociala medier om dansbandsmusik, förutom dansbanden själva. Lucianoz gör ju det, och jag älskar att se och höra när han sjunger dansband. Och då började jag fundera på varför inte jag skulle kunna göra så också. För jag älskar ju det här. Folk behöver inte gilla det men jag tycker att det är roligt.

Luciano blev känd via TikTok

Det var på TikTok som det senaste fenomenet i dansbandsvärlden, Luciano Axelsson, slog igenom. Linn har ett par tusen följare på plattformen, och filmerna med hennes sånginsatser har mellan 15 och 20 000 gillningar. Och antalet stiger stadigt.

– Jag har fått jättefin respons, med väldigt fina kommentarer att folk blir glada över att se och höra mig sjunga. Jag blir också chockad, för tidigare har jag aldrig velat uttrycka mig inför folk som jag inte känner, för jag är rädd att det inte ska uppfattas som tillräckligt bra. Men allt det här gör mig väldigt glad!

Linn drömmer om att i framtiden bli sångerska i ett dansband, och med tanke på den uppskattning som hon nu får på TikTok, så lockar den drömmen alltmer.

– Absolut! Väldigt gärna. För jag ser också hur mycket glädje som banden jag dansar till sprider. Och jag skulle vilja sprida samma typ av glädje.

Luciano hade som mål att få sjunga på Dansbandsveckan i Malung, och det blev verklighet i somras. Har du liknande mål eller drömmar?

– Det hade varit storslaget! Helt klart. Superhäftigt! Och våra dansbandssångerskor idag är inspirationskällor för att lyckas.

Sedan nyhetssajten Dansbandsnytt.se uppmärksammat Linn och hennes sång, har flera dansband och artister fått upp ögonen för Linn och delat artikeln om henne på Facebook. Däribland Luciano själv.

Här kan du höra när Linn sjunger dansbandsmusik.