Välkomna till Hela Sverige Dalarnas årskonferens

Hela Sverige Ska Leva Dalarna bjuder in till årskonferens den 28 april i Vikarbyns Bystuga klockan 11.00–15.00.Temat för dagen är: Hur lever vi gott på Dalarnas landsbygder också i morgon och för kommande generationer? Vad måste vi göra – vad kan vi göra och vad vill vi göra?

Under dagen kommer vi att lyssna på Kåre Olsson från Skattungbyn, med lång erfarenhet av lokalt utvecklingsarbete och hans syn på läget i Dalarna och på våra landsbygder idag. Ulrica Persson Coompanion Dalarna och Peter Möller Region Dalarna kommer att ge oss en bild av det demografiska läget och vad det ger för konsekvenser för bland annat arbetsmarknad, välfärd och samhällsservice på landsbygderna i länet.

Vi kommer att lyssna till förslag och inspel på vad vi som lokala aktörer, ansvarstagande medborgare och aktiva föreningar kan spela för roll i denna stora samhällsomdaning som vi står inför.

Några av de frågeställningar som kommer att färga dagen är följande:

1. Vi kan identifiera stora samhälleliga utmaningar framöver. Anser ni att samhällelig reorganisering, såsom Kåre beskriver det, kan vara rätt väg att gå?

2. På vilket sätt behöver vi närma oss folkbildningsaktörerna för att starta upp detta?

3. Är det intressant för Dalarna – Hela Sverige Dalarna och vilka andra aktörer?

4. Hur kommer vi i gång, nästa steg?

Vi ser fram emot att träffa många lokalt engagerade landsbygdsbor från olika ställen i Dalarna. Under dagen bjuder Hela Sverige Ska Leva Dalarna på lunch och fika. Dagen avslutas med sedvanliga årsmötesförhandlingar.

För deltagande önskar vi att ni anmäler er via denna länk:

https://www.helasverige.se/dalarna