Näst bästa på breddidrott

Textstorlek:

Falun får utnämningen bland annat mot bakgrund att kommunen har bra idrottsanläggningar för breddidrott inom elitidrott, ungdomsidrott och motionsidrott.

– Vi är naturligtvis väldigt glada för att vårt arbete uppmärksammas och får ett sådant genomslag. Vi har jobbat mycket för att nå ansvariga för träningsläger, företagsevent och studentidrotter och det har bevisligen gett resultat, säger Dan Nygren, kommundirektör.

Bedömningen som låg till grund för utnämningen är bland annat att Falun genomför årliga event inom 15 idrotter. En annan omständighet som lyfts fram är att Falun är bra både på motions- och spontanidrottsplatser och att det idrottspolitiska programmet är en del av kommunens tillväxtprogram.

– Det resulterade i att vi totalt sett klättrade till plats 6 i utnämningen som Årets idrottskommun. Vi ska jobba vidare och är mitt uppe i arbetet med att ta fram en evenemangsstrategi för Falun, det är ett utvecklingsområde, liksom att vi behöver bli bättre på att mäta samhällsekonomiska effekterna av evenemang, säger Helena Hansson, evenemangslots vid Falu kommun.