DB:s tips på olika nöjen

Swedish "Dalah?st".

Textstorlek:

Det drar ihop sig till påsk och konstrundor. Men i helgen kan vi rekommendera skidspel i Falun, tung blues i Tällberg och manskör i Mora kyrka.

Teater

1) 24–25 mars, Släkt var det här. En hysterisk relations-komedi flyttar till Maximteatern i Borlänge. Endast två föreställningar som börjar klockan 14.

Konstrunda

2) 27 mars–7 april Lindbergshallen, Gagnef. Konstrundan har arrangerats i flera år, men då
i kommunens regi. Men i år är det utställare som gjort jobbet och kommunen har bistått med pengar. Mer info: konstgagnef.se

Te på Wallmans

3) Till april. Ny meny efter säsong på mysiga Café Wahlman i de gamla kulturkvareteren i Hedemora. Eftermiddagste, tisdagar klockan tre.

Skidor

4) Den 16–18 mars 2018 gör den absoluta världseliten upp i tourfinalen FIS Cross-Country World Cup Finals på Lugnet, Falun. Parallellt med Världscupsfinalen arrangerar skidspelen den internationella backhoppningstävlingen FIS Cup.

Spännande kör

5) 17 mars, konsert Mora kyrka. För alla körälskare är detta ett måste. Hela kyrkan kommer att fyllas med fantastiska toner och musik från manskören Zero8 från Stockholm.

Kalle Moraeus

6) 17 mars Klockargården Tällberg. Kalle Moraeus har en stor förkärlek till bluesmusiken. Nu kommer han med sina bluesvänner och bandet Torrvrål för en helkväll där de utforskar det bästa och det mesta ur bluesmusiken. Medlemmar i bandet Torrvrål: Putte Snitt, Kalle Moraeus, Sveg Anders Olsson, Kire Mångs, Magnus Caris.