Jessicas mat tog priset

Textstorlek:

​Hon vann TV4:s matlagningsprogram Halv åtta hos mig när de spelades in i Ludvika. Förutom 15000 i prispengar har hon fått nya vänner och många roliga minnen.

För drygt ett år sedan fick Jessica Norberg i Nyhammar ett samtal från TV4.

– De sökte folk från Ludvika till matlagningsprogrammet Halv åtta hos mig och då hade de fått fyra tips om mig. Ett var från min kompis Cecilia Frejd och ett från min mamma. Dem har jag att tacka för att jag kom med, säger hon.

Jessica älskade att titta på programmet, att se hur andra hade det hemma och att det var helt vanliga människor som lagade mat.

– Jag och min dotter brukade laga mat tillsammans och låtsas att vi var med på tv, säger Jessica och ler.

Efter att hon tackat ja blev det två telefonintervjuer och sedan ett besök från TV4 då de filmade henne i hemmet. Jessica fick berätta om ett av sina intressen som är att renovera och att snickra och måla möbler med mera.  Men hon tycker det är konstigt att de inte testade om hon kunde laga mat.

Jessica blev uttagen och det blev med skräckblandade känslor hon insåg att hon skulle vara med på tv. I mars spelade de in avsnitten som nyligen visades i tv.

– Det var bland det roligaste jag varit med om. Många inspelningstimmar blev det men helt ljuvliga dagar.

Tidigare arbetade Jessica på restaurang som servitris och trivdes med det. Men när barnen kom valde hon att vara hemma.

– Jag tyckte det var roligt att kladda och mosa och göra egen barnmat, säger hon.

I dag bor hon med sin man Joakim och deras barn Lia, tolv år, och Viggo, nio år. Matlagning är ett av Jessicas stora intressen så det är hon som brukar stå för den. Hon berättar också att de är några goda vänner som brukar bjuda varandra på god mat.

Jessica vann med sin meny. Till förrätt bjöd hon på räksallad Strömsund (fått från goda vänner), till varmrätt oxfilé med örtmos samt paprika- och vitlökssås. Som efterrätt blev det kola- och lakritsrippelglass med lemoncurd och citronflarn. Receptet finns på recept.nu.

– Anders på Ica var så gullig och fixade det allra bästa som färsk oxfilé och annat jag behövde, säger Jessica.

Efter att programmen visats på tv har det varit många som gratulerat och gett gulliga kommentarer på Jessicas Facebooksida.

Vinstpengarna ska bland annat gå till renoveringen av badrummet.

– Det ska också bli en del av en resa i sommar för hela familjen, säger Jessica.

Det som betytt ännu mer än prispengarna har varit de nyfunna vännerna, tycker hon.

– Vi har träffats och haft knytis och i december ska vi träffas igen. Då ska våra respektive följa med, men Kristina är singel så vi ska ordna en ”blind date” till henne. Finns det några matglada och goa karlar i 60–65-årsåldern får de gärna höra av sig, säger Jessica med glimten i ögat.