Kultur- och musikkväll

Lennart Palm.
Textstorlek:

Tisdagen den 16 april, anordnas en Musik & Kultur-kväll på Galaxen i Borlänge, kl.18.00-21.00. Alzheimerföreningen i Sveriges ordförande, Krister Westerlund inleder kvällen med att informera om det senaste inom demensområdet.

Lennart Palm är välkänd musiker i den svenska branschen. Det är han som spelar de instrumentala tävlingslåtarna i Melodikrysset på lördagarna. Under senare år har han hobby-forskat på gravkryptor.

– Jag tycker det är viktigt att personerna som levt inte glöms bort, säger Lennart.

Lennart är en otroligt duktig berättare och föreläsare. Senast han berättade om sina adelsmän och kryptor i Borlänge, var i januari 2012. Publiken var då så hänförd, att man inte ville gå hem efter avslutad föreläsning, vilket inte säger lite om hans förmåga att nå ut till sin publik!

Ännu en rolig och givande föreläsning är nu utlovad av Lennart själv. De som tyckte förra gången var bra och rolig, kommer att tycka att denna gång är ännu bättre! Stefan Ljungqvist är utan tvekan en av våra mest folkkära artister. Stefan känner sig lika hemma på operascenen som på Svensktoppen.

– Jag har faktiskt fått lov att göra allt! Från Johannes Uppenbarelse i Kölnerdomen till Calle Schewens vals inför fullsatt konserthus i Shanghai. På svenska.
– Jag knyter nu ihop säcken och har plockat fram min gitarr igen och tillsammans åker vi runt på föreningar och pensionärsklubbar. Jag är numera jämnårig med många i publiken, vi delar en nostalgi över ett musikutbud som inte längre finns, säger Stefan.

Stefan Ljungqvist uppträder, ackompanjerad av Lennart Palm.

Varmt välkomna till en fantastiskt trevlig och underhållande kväll. Ingen förbokning och gratis entré. Arrangörer är Alzheimerföreningen i Dalarnas Län.