En salig blandning…

Textstorlek:

Så är den tjugonde kristna sång- och musikveckan invigd i Lillmokyrkan i Malung. Sommarkören under ledning av Inger Carlonberg, Malungs Storband med Hans Löfgren som dirigent och de unga duktiga sångerskorna Moa Edvinsson och Lina Bengtsson gav de ca 250 lyssnarna en härlig musikupplevelse. Det gjorde även Jan Hars, Marielle Würth, Åke Edvinsson och Anne Lindström och de fina solisterna i kör och storband, här ingen nämnd och ingen glömd. Dock bör Hans-Olof Malmén nämnas för sitt arbete att under alla de tjugo åren ”samla ihop” musiker från olika håll i Dalarna till ett storband som heter duga. Gunbritt Ek var conferencier och band ihop de olika musikstyckena med bravur. Det blev en lovsångskonsert där åhörarna gärna sjöng med i ”O hur saligt att få vandra”, ”O store Gud” och andra kära sånger.

Detta inledningskonsert kommer att följas av en allsångskväll i Malungs kyrka, en sommarkörskonsert i Pingstkyrkan och en avslutningsgudstjänst i Lillmokyrkan söndagen den 30/6, då Kenneth Carlonberg predikar och kören sjunger. Då får vi också be en bön för veckan, skriven av Nisse Würth, som gör sin sista dag som pastor i Lillmokyrkan samma dag.

Veckans alla musikevenemang är arrangerade av kyrkorna i Malung med stöd av studieförbundet Bilda och med Malungs kommun och Malungs Elverk som sponsorer. Ingegerd Grellsgård, som nu satt i publiken, var den som tog initiativ till den uppskattade körveckan, som drar stor publik och som lockar hem många Malungsbor i förskingringen.