Nu skapar vi landsbygdens bästa tidning

Textstorlek:

Vår resa börjar nu. Vi tror på en levande landsbygd och lokal journalistik. Häng med på vår resa och bygg Dalarnas bästa landsbygdstidning tillsammans med oss. Prenumerera på Dalabygden – en lokaltidning för oss som bor på landsbygden.

▶ Riksmedia lämnade landsbygden för länge sedan. Rikstidningarnas redaktioner hittar man numera bara i de stora städerna och kunskapen om landsbygdsfrågor minskar. TT har lämnat. TV 4 har lämnat. Nu lämnar också regional media i allt snabbare takt.
Men vad händer med en bygd när det inte längre finns någon gemensam berättelse? När ingen granskar och ställer frågor? När ingen skildrar det som växer och ger kraft?
Vi tror att de här berättelserna behövs. Vi tror att kampen för lokaltrafik, de nära sjukhusen, byskolorna, butiker och service måste skildras. Så att fler orkar kämpa för sin bygd. Så att fler ser styrkan och kraften som finns på landsbygden.
Tror man på en levande landsbygd behövs Dalabygden. En veckotidning som vill skildra det engagemang och den envishet som bygger både människor och verksamheter utanför städerna. En veckotidning som riktar ljuset mot de problem och utmaningar som möter oss som bor på landsbygden.
Nu vill vi bli större! Vi vill hitta fler läsare, anlita fler journalister. Vår resa börjar nu – följ med!
Stöd oss genom att ta en prenumeration på nya Dalabygden, var med och bidra som medborgarreporter på läsarnas egna sidor och tipsa oss om saker vi ska skriva om. Tillsammans bygger vi Dalarnas bästa landsbygdstidning!