Lyko bygger nytt centrallager i Vansbro

Lyko inleder bygget av ett nytt centrallager i Vansbro
Textstorlek:

Nu startar bygget av Lykos nya centrallager i Vansbro som ska invigas 2020.

Lyko har utvecklats till e-handelskoncern med 500 anställda.

Nu vill man satsa på en automatiserad lösning av verksamheten för att klara en ökad försäljningsvolym med ett effektivare flöde. Det ger högre kostnads- och resurseffektivitet, vilket ger långsiktiga lönsamhetsförbättringar.

– Detta är en betydande investering för att möta en ökad tillväxt och säkerställa att vi har kapacitet både vad gäller personal och utrymme. För oss finns det ett stort värde i att lagret byggs just i Vansbro då vi redan har duktiga medarbetare på plats och vi kan på så sätt bibehålla viktig kunskap kring våra produkter och processer, säger Joanna Hummel, vd för Lyko.

Det nya lagret som blir cirka 13 000 kvadratmeter stort anpassas för att stegvis kunna byggas ut i takt med ökade volymer. I anslutning till lagret byggs också en Lykobutik om cirka 500 kvadratmeter. Lyko bedömer att de kommer att investera 86 miljoner kronor i Vansbro under 2018 till 2020.

Det är Wästbygggruppens dotterbolaget Logistic Contractor som nu startar bygget.

– Vi ser fram emot att samarbetet med Lyko och kommer förse dem med ett toppmodernt lager med bra läge i direkt anslutning till E16 som sträcker sig tvärs över Sverige mellan Gävle och Oslo, säger Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor.