Dags att skicka in nya låtar till lokalradion

Förra årets vinnare, Stiko Per Larsson.

Textstorlek:

Vinsten i finalen öppnade många dörrar för förra årets vinnare Stiko Per Larsson. Nu är det dags igen att skicka in nya låtar till P4 Nästa.

Mellan 1 mars och 4 april tar P4:s 25 lokala kanaler emot nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag som kan spelas både i radio och live, enligt ett pressmeddelande från P4 Sveriges Radio.

Finallåtarna spelas i Sveriges största radiokanal P4 och vinnarbidraget får även en utmanarchans på Svensktoppen.

– P4 Nästa sätter det lokala svenska musiklivet i fokus. Med P4 Nästa finns chansen för både nya och etablerade låtskrivare och artister landet runt att få sin musik regelbundet spelad och uppmärksammad i Sveriges största radiokanal P4, säger Maths Broberg, projektledare för P4 Nästa.

Förra årets vinnare blev Stiko Per Larsson från Leksand.

– Det kändes som om Sveriges Radio förra året öppnade upp tävlingen mer för artister som hade hållit på ett tag, så jag skickade in en låt. Jag blev jätteglad när jag gick till riksfinalen – bara det är ju ett fantastiskt pris. Och vinsten i finalen öppnade många dörrar, säger han.

Stiko Per Larsson fick också en plats i årets upplaga av Melodifestivalen.

Sveriges Radios rikstäckande musiktävling har genomförts sedan 2008, från början under namnet Svensktoppen nästa.

Genom åren har 8 000 bidrag skickats in från både nya och etablerade låtskrivare. Förra året kom det in över 770 tävlingsbidrag till P4 Nästa.