Nuncio mot Olympiatravet

​På lördag har vi V75-finaler på Solvalla och bara det betyder trav av högsta klass. Foto: Thinkstock.com
Textstorlek:

​På lördag har vi V75-finaler på Solvalla och bara det betyder trav av högsta klass. Kryddat där med Olympiatravets första uttagningslopp där vi får se världsstjärnan Nuncio. Stefan Melander tränar och utmanas främst av Hans R Strömbergs On Track Piraten.

En häst som mycket väl skulle passa in i det sammanhanget är Delicious U.S. Henne ser vi istället i stoeliten, den här gången! Fyra deltävlingar innan finalen av Olympiatravet som traditionsenligt avgörs på Åbytravet den 29 april. Och visst känns det som att den har börjat? Tiden när travsport är som bäst och upplevs allra bäst på plats. Spelmässigt med de båda stora stjärnorna inom V75 gör det högst troligt att det bara är fem lopp att bena ut. För inte luras väl Örjan Khilström om det, bara för att det är första april. Nu kör vi.

Avd1 8 Delicious U.S. tillhör världeliten och normalt helt överlägsen i detta gäng. 3 Spoil Me är ett riktigt toppsto. Väldigt speedig och går en intressant säsong till mötes. Tidig bakom favoriten. 4 Windy Ways höll bra efter att gått utvändigt Nuncio senast. Slår inte Delicious men bra nog kriga om platsen bakom henne. 1 Pasithea Face trivs bäst med jämt och hårt tempo. Hänger med till framskjuten placering.

Avd2 10 Rigel Face har imponerat vid segrarna och billigt inne i klassen. Inte helt att lita på. Toppchans felfri. 11 Trot Kronos är väldigt kapabel och tog hela tiden på Ferrari B.R. upploppet ner senast. Hårt tempo gynnar, ett tidigt streck. 2 Uppohoppa har bästa läget. Snabb ut och körs i ledningen denna gång? Oavsett position är han i striden. 7 Mitica vann lätt senast med krafter kvar. Rejäl från start och kommer hästen till ledningen så kan den på nytt bli svår att nå.

Avd3 5 Nuncio är en häst utöver det vanliga. Leker sig till seger. 3 On Track Piraten har tjusat oss med nio raka gulddivisionssegrar. Möter övermakten men streckas såklart om man väljer att gardera. 6 Claes Boko kämpade berömvärt senast och galopp med allt sparat. Kommer mer och mer och kan vara en jätterysare. 2 Kadett C.D. svarade för en väldigt positiv insats senast bakom Delicious U.S. En riktig tuffing med formen i antågande.

Avd4 5 Global Tendency kom turligt till ledningen senast och undan ohotad. Rejäl sort som går från alla positioner. Tidigt streck. 4 Tour Knight har tre raka i obesvärad stil. Stark och speedig. Utmanar stallkamraten. 10 Rasberrysky avslutade strålande i Kalmar och starkt lopp senast också. På gång och normalt ett motstånd som matchas. Bör streckas. 1 Pearl Face visade stora fartresurser efter galopp i V75-lopp på Åby i början av februari. Rejäl avslutning senast. Osäker men fart att fälla allt. Står lite på tur för seger och passas noga.

Avd5 9 Frankie Brodde är väldigt stark och speedig och tål tuffa upplägg. Oerhört bra för klassen. I toppform och räknas med mycket bra chans. 11 Emir La Brousse har utvecklats rejält sista tiden. Visslande avslutning senast. Måste passas. 1 Västerbo Hard Cash har lite oflyt i loppen men gör bra lopp hela tiden i skymundan. Växer sig allt starkare i klassen och överraskar inom kort. 12 Hank Von Håleryd gick ett starkt sista varv på Mantorp efter tung resa. Blir bortglömd på läget men håller formen. Gynnas av hårt tempo. Inte alls borta.

Avd6. 1 Duke Of Mearas avslutade starkt utan att pressas för fullt på Bollnäs. Kan öppna bra och på läget måste hästen räknas tidigt. 2 Linus Boy fungerade senast efter justeringar. Hög kapacitet och form en längre tid. Perfekt läge och kan vinna på nytt. 8 Iago Zon avgjorde plättlätt från andra utvändigt senast. En topphäst som trots läget ska streckas tidigt. 6 Man At Work är väldigt startsnabb och körs till ledningen. Tycker det är hårt emot men får han bestämma i ledningen håller det hela vägen?

Avd7 2 Globalsatisfaction har gått i tufft motstånd en längre tid. Lär vara förberedd efter välbehövlig vila. Ännu bättre än tidigare och motstånd som är överkomligt. Blir svårslagen. 4 Cupido Sisu har sett jättefin ut i flera starter. Ruggig efter galopp senast och derbyfemman från i fjol lär inom kort få utdelning på den kapacitet hästen besitter. 9 Alvena Take It är rejält speedig och otroligt tuff till slut. Fortsätter utvecklas och tas på fullaste allvar. 11 Carelin avslutade bra på Eskilstuna. Höll strålande efter tungt lopp på Örebro. Hästen trivs med rygglopp och har inte visat hela sitt kunnande. Rolig avslutande skräll.

​V75-tips

Avd1 8 res 3-4

Avd2 10-11-2-7-9 res 12-4

Avd3 5 res 3-6

Avd4 5-4-10-1-7 res 13-14

Avd5 9-11-1-12 res 3-6

Avd6 1-2-8-6 res 11-7

Avd7 2 res 4-9

400 rader 200 kronor

Hans Gustafsson