DB:s evenemangstips

På DB-kartan hittar du lätt evenemangen nära dig. Foto: Getty Images/iStockphoto
Textstorlek:

​Här kommer ett gäng härliga sommar tips på vad du kan egna dig åt i vecka.
Kanske ska du dra ut på Mörksuggejakt eller insupa härliga toner från Putte i Parken.

1 Alfvéndagen, 9 juli kl 13:00

Det kommer bjudas på Sommarkonsert i Hugo Alfvéns trädgård med Dalasinfoniettans kör, dirigent David Lundblad och spelmän med flera.
En härlig Musikupplevelse under barhimmel.
FRI ENTRÉ!

2 Säfsenveckan 9 – 16 juli

Ludvika bjuder på en hel vecka roligt när Säfsenveckan drar i gång med olika aktiviteter och evenemang. Det kommer att bjudas på musikunderhållning, guidade visningar, hantverksförsäljning och mycket mer.

3 Mörksuggejakten 9 – 10 juli

Skynda dig nu och anmäl dig till mountainbiketävling mörksuggejakten och var med i tävlingen eller bara upplev den vackra naturen i Rättvik. Det finns något både för den väderbitne elitcyklisten till den hurtige motionären.
Läs mer på www.morksuggejakten.se

4 Malungsfors visfestival, 10–17 juli

En härlig blandning av underhållning kommer att bjudas på i Gläntan i Malung

5 Från Grejsan fäbod till Amungen, 10 juli kl 11:30 – 15:00

Ge dig ut på en 30 minuter lång fäbodvandring med start i Grejsans fäbod. Det ingår mat och fika på färden.
Pris 200 kronor per person.
(Anmälning bör göras senast 2 dagar innan) läs mer på www.grejsan.se

6 Vaska guld 13 juli kl 13:00 – 16:00

På onsdagen kan du ta tempen på di guld feber, testa på att vaska guld vid Geologiska museet i Stenparken i Borlänge.

7 Musikteater i Horndal 15-17 juli.

Teatern grundar sig i författaren Olov Johanssons berättelser. Johansson var från Horndal och skrev ett 15-tal böcker. Ungdomar tar oss med till början av 1900-talet. Mer info finns på: horndalsbrukspark.se

8 Daflo Festivalen, 14 – 16 juli

På torsdag drar Daflo festivalen igång. Och i år kommer du kunna se den lokala talangen Anna Lhis. Det bjuds även på nycirkus, dans, musik, och friluftsworkshops. En tillställning för hela familjen.

9 Framtidsmuseet, öppet hela vecka

Experimentera Mera – i Framtidsmuseets utställningsrum får du själv undersöka, experimentera. De har fyllt rummen med roliga och interaktiva experiment. Cykla på skelettcykeln och se hur ditt skelett rör sig, testa din reaktion på klätterväggen, tävla i magnetslalom och mycket mer.

10 Sahlins Struts tur, öppet hela veckan

Ta en tur bland strutsarna på Sahlins strudsfarm i Borlänge. Bevittna mäktiga djur och kanske smaka på egengjord strudsglass.

11 Anders Ståhls ateljé, öppet hela veckan

Ge dig ut i konstvärlden och besök Anders Ståhls konstateljé och bevittna välrenommerat och internationellt prisbelönt måleri.

12 B-laget, öppet hela veckan

Kan du inte få nog av konst så tycker vi att du bör göra ett besök på SSAB. För där kan du nu beskåda fotoutställningen B-laget. En utställning som du det är att jobba på SSAB.

13 Karlfeldtsgården, öppet hela veckan

Karlfeldtsgården i Krylbo, även kallad Tolvmansgården var Nobel-pristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldts barndomshem. Namnet Tolvmansgården hänger samman med att det i flera generationer bott nämndemän, s.k. tolvmän, på gården. Huvudbyggnaden uppfördes i mitten av 1700-talet och var vinterbostad för både familj och tjänstefolk. Kul historisk resa.

14 Avesta Visentpark, öppet hela veckan

Vill du se mäktiga och häftiga djur i veckan då ska du besöka Avesta Visentpark. Där får du träffa det ståtliga, mäktiga och respektingivande urtidsdjuret visenten.

Gabriel Tjulander