Mejlet som kan rädda Gesundaberget?

Grönklittsgruppen är stuguthyrare i sommar. Hur Gesundaberget ska överleva är oklart. Foto: Maria Karlsson
Textstorlek:

Gesundabergets räddning eller en ”sommarfluga”? Klockan 20.11 den 22 juni kom mejlet – som skulle kunna vara en nystart för anläggningen.
– Det handlar om stuguthyrning för Tomtelands kunder, säger Mark Baljeu, vd på Grönklittsgruppen.

Det har varit en del turer kring Gesundabergets verksamhet i Mora kommun. Rykten och spekulationer har blandats med försök att få backen på fötter. Den 13 december 2013 skrev Dalabygden om en familj som hade flyttat till Gesunda – just för backens skull. Området skulle kunna utvecklas till en året-runt-anläggning, men dithän har man inte kommit. På självaste Johannes Döparens dag, den 22 juni klockan 20.11, damp det ner ett mejl från Claes Lagerlund på Gesundaberget AB. Catarina Bråmer placerade mejlet på facebook-sidan: Vi som saknar Gesundaberget, med över 1 300 medlemmar.

”Vidarebefordrar mejlet nedan som jag fick av Claes Lagerlund, Ulrich´s medhjälpare. Nu hoppas man att detta inte bara blir en ”sommarfluga”! skriver Catarina Bråmer från aktionsgruppen.

Glad midsommar!

Tänkte meddela att vi nu har fått igång uthyrning av boende på Gesundaberget. All uthyrning sker genom Tomteland & Orsa Grönklittgruppens försorg, som också ansvarar för all drift i form av nyckelutlämning och städning m.m. Bokning kan ske på Tomtelands hemsida.

När nu avtalet med Orsa Grönklittgruppen är på plats så har arbete påbörjats för att få sittliften besiktigad och godkänd för persontransport.

Om inga allvarliga lifttekniska problem dyker upp, så kommer efter godkänd besiktning, liften att driftas under sommaren och med en Toppstuga som servar rykande varma våfflor m.m. Fortsatt trevlig sommar. /Claes”

Mark Baljeu säger att Grönklittsgruppen inte har några planer att ta över Gesundaberget. Det handlar istället om att stärka servicen, i första hand för Tomtelands kunder.

– Vi har redan skidanläggningar och tänker fokusera på dem. Det vi gör är att erbjuda kunder till Tomteland, och andra, att hyra boende på Gesundaberget som en del i utbudet. Det har inget med hur anläggningen på berget ska leva vidare. Det vore positivt för bygden om det kom en entreprenör som ville driva berget, säger Mark Baljeu.