Intressant innehåll i DB

Textstorlek:

Dalabygden som du läser just nu innehåller denna vecka en hel del intressant och underhållande från Dalarna. Här är några exempel.

På sidan två finns en debattartikel från Klimatpartiet om välfärdssamhället stora matsvinn. Det skapar stora miljöproblem för oss alla. Kanske dags att oftare kolla om det går att använda livsmedlet trots att bäst-före-datumet gått ut.

Gesundaberget skulle kunna utvecklas till en året-runt-anläggning men det har varit en del turer kring turismanläggningen. På sidan fyra går att läsa mer om hur man försöker få backen på fötter.

Krönikör Ronny Svensson skriver på sidan fem om att Siljansregionen skulle kunna ha sitt eget Almedalen. Där landsbygdsutvecklingen kunde sättas i stort fokus.

Vi fick ett glädjande resultat av Dalabygdens selfiestävling för hundar. Några av de många bidragen kan du se på sidorna 6-7. Gå gärna in på dalabygden.se, där finns resten av fotona på de fina hundarna.

Blåklockan eller ängsklockan? Debatten om vilken av dem som är den ”riktiga” landskapsblomman i Dalarna har genom historien gått fram och tillbaka. På sidan åtta finns mer om detta.

Spelmansträffen Bjursdraget firar tio år och på sidan nio kan du läsa Sara D. Källströms reportage om detta. På mittsidorna finns ett till jubileum. Denna gång är det Åhlén-paviljongen i Insjön som fyller 100 år.

Köp- och säljsidan Sveabörsen, fastighetsaffärerna, kryss- och knepsidorna, väder och trav finns som vanligt i slutet av Dalabygden varje vecka.