Den heta sportsommaren

Textstorlek:

Sommaren, solen och värmen har återvänt och nu gäller det fotbolls-VM i Brasilien ett tag framöver. Vore ju extra hett om Sverige varit med. Men kvalar man inte in så har man inget i fotbollens finrum att göra. Åtminstone inte i detta VM. Brasilien har ju hemmafördel och klär, i och för sig, ibland i både gult och blått, så de matcherna får man absolut inte missa. Gruppspelsmatcherna och så småningom finalerna går på kvällstid hos oss. Det lär bli sena, heta matcher i tv-soffan.

I Dalarna sjuder det också av Idrottsintresse verkar det som. Här finns hela 947 olika idrottsföreningar. Sommartid exploderar aktiviteterna i alla lokala cykelföreningar. Medlemmar i Dalarnas 24 cykelföreningar ger sig ut och tävlar, tränar och genomför motionslopp. Kulmen på säsongen är nog Cykelvasan i mitten av augusti. Här deltar allt från småknattar till veteraner. Tidigare år har jag som åskådare varit upp till Sollerön och sett både Cykel-SM och Solleröloppet. Falu cykelklubb syns ofta bra i täten av klungan. De är ju lätta att upptäcka med sina grönvita dräkter.

Har du nått du vill berätta om just din idrottsförening eller någon match eller tävling där det varit framgångar? Då kan du själv lägga in text och bild på Min Dalabygd och berätta.