Min egen tablå

Textstorlek:

Min kära tv-apparat gick sönder i våras. Först blev bilden svart och sen slutade ljudet att fungera. Även om jag inte tittar varje morgon eller kväll så trodde jag att jag snabbt behövde skaffa en ny tv. Eller undersöka vad en reparation skulle kosta. Lite längre än sju år ska väl en tv hålla. Det blev ingendera.

Istället har det blivit så att jag via dator och mobil ser nyheter, tv-serier och filmer. Både live och inspelat. Utbudet via diverse play-kanaler är numer väldigt omfattande. Vissa är gratis, vissa är med en prenumerationsavgift. Jag har börjat prenumerera på en filmkanal och en sportkanal.

SVT-play visar alla sina kanaler live – i och för sig kommer ju tv-avgiften till där. Det så kallade öppna arkivet på SVT play är helt suveränt med alla gamla program som sänts genom åren. Där finns gamla pilsnerfilmer, dokumentärer och godbitar som: Fem myror är fler än fyra elefanter. Går att se om än idag.

Mitt nya sätt att se tv kostar några hundralappar mer. Men fördelen att kunna titta var man än befinner sig och när man vill väger tungt. Och det har gjort att jag ser det jag verkligen är intresserad av och något slötittande existerar knappt.