Bowlingresa från Orsa

Textstorlek:

SPF Seniorerna Orsa åkte på bowlingresa till Gävle som ett slut på vintersäsongen. Fullsatt buss avgick på morgonen med siktet inställt på Gävle bowlings lokal i centrala Gävle. Ett stopp för fika och smörgås gjordes vid Näsbysjöns rastplats i Storvik.
Väl i Gävle var allt ordnat och klart för de som skulle spela så det var bara att hitta skor och klot. Några hade sina egna grejor med sig. Ett fåtal av oss valde att ”göra Gävle” på egen hand. Som vanligt drog spelen igång och det syntes utanpå hur taggade de flesta var inför uppgiften. Spel i spelet var vem som kunde få flest nior.
Efter bowlingen serverades lunchbuffé på restaurang Kvarnen som låg 5 minuters gångväg från bowlingen. Efter maten delades ut pris för flest nior i bowlingen där Hasse Björsell kammade hem första pris med 12 st nior. Andra platsen knep Kerstin Lindblad. Det delades också ut utmärkelser i Faxligan för perioden september till april 2015. I division 4 tog Hasse Björsells lag guld och i division 6 tog Gref Aina Friares lag silver.
Mätta och belåtna skulle vi nu besökt Bönans fiskeläge men det visades att det var stängt samtidigt som vägen skulle vara urusel. Så istället besökte vi Valbo Köpcenter innan vi påbörjade hemresan. Så klart skall det vara hjärngympa på hemvägen men som inte heller var klockren, lite klurig men det fanns vinnare där också.
När vi nu närmades oss Holen fanns ingen silverglittrande Orsasjö, inte heller såg man ljusen över Orsa på grund av regnet som strilade ner. Väl i Orsa tackade vi våra reseansvariga för åter en trevlig och väl genomförd resa.