Fritidsföretag blir nu större

Erik Persson, Joha Jävisalo, Johan Hansson och Patrik Abrahamsson på skotern flyttar snart till större lokal.
Textstorlek:

Abris expanderar och flyttar Moraverksamheten till Örjanstäppan. Skotrarna är nästan slut och båtsäsongen tar snart vid.

– Vi pratar nyanställningar, säger ägaren Patrik Abrahamsson.

I förra Tidningen berättade vi om en säsong med mycket snö och bra tryck i backar och skogar.

Öppnandet av skotergränsen mellan Norge och Dalarna berättar om en turism som får restauranger att överleva och övrig handel att gå riktigt bra.

Sond som består av sju skoterklubbar i norra Dalarna håller cirka 180 mil skoterled i trim.

Några som märker av detta samt den gynnsamma säsongen är skoter- och sjöföretaget i Mora.

Säsongen är den bästa sedan början på 1980-talet då Abris sjö & snö Ab startade.

Patrik Abrahamsson har inte direkt någon förklaring till framgången, men att Sverige tuffar på rätt bra nu tror han har stor inverkan.

– Vi märker nästan på en gång när konjunkturen sviker respektive går bra. Har folk jobb har de pengar och råd att handla. Lägg sedan till en säsong med mycket snö som i år, vilket är en förutsättning för skotrarna, är det bara att tacka och ta emot, säger han.

Uppgången för svensk ekonomi och snö i massor har skapat ett läge där det nästan inte finns några skotrar kvar att köpa. Men inte bara det.

Igensnöade uppfarter och garageplatser har gjort att snöslungor sålt så bra att de också kan vara svår att få tag på berättar Patrik.

Abris Sjö & Snö AB är ett familjeföretag som startade 1981 med inriktning på snöskoter, båtar, båtmotorer, motorcykel, moped, trädgårdsmaskiner, fyrhjulingar, släpvagnar, tillbehör samt service och reparationer.

Förra året gjorde man några förändringar och gick över till Polaris. Reservdelar samt tillbehör säljs via butikerna och postorder, levereras över hela landet.

Det var 2005 som man öppnade dörrarna för en butik vid Mora Norets köpcentrum.

Hösten 2008 öppnades ytterligare en butik på 600 kvadratmeter i Särna som är norra Dalarnas största skoterhall med Polarissortiment samt tillbehör och reservdelar till de flesta märken.

Och i april i år är det alltså dags att lämna lokalen för en större på industriområdet Örjanstäppan i Mora. Det betyder mer sortiment och bättre visningsytor.

På båtsidan berättar Patrik att det är de mindre och tystare motorerna som folk vill ha.