DB:s tips på olika nöjen

Textstorlek:

Denna helg kan vi rekommendera musik i Sijansnäs, ståupp-kväll med Henrik Schyffert och Rickard Söderberg gästar Avesta och sjunger det mesta.

Källorna till havet

1. 15/3 Dössbergets Värdshus, Bjursås kl. 18. Färden går vidare med den gamla filmen från 1924. “Med Dalälven från källorna till havet”.

Falu kammarkör

2. 10/3 Sockenstugans stora sal, Siljansnäs kl. 18.00. Tidigare har kören valt att framträda i kyrkan, men med ny dirigent – David Lundblad – vill vi bjuda på en annan typ av program med profan inriktning. Fikastunden i mitten. Entré150 kr. Skolungdom gratis. Kulturbanken Siljansnäs

Te på Wallmans

3. Till april. Ny meny efter säsong på mysiga Café Wahlman i de gamla kulturkvareteren i Hedemora. Eftermiddagsté. tisdagar kl tre,

Ståupp-kväll

4. 9/3 Kulturhuset tio14 Falun. 10 år efter publiksuccén ’The 90’s – ett försvarstal’ ställde sig Henrik Schyffert i våras ensam på scenen igen. Hans nya kritikerrosade soloshow; ”Var inte rädda” hade premiär i februari i år och har spelat för fulla hus hela året.

Opera till pop

5. 9/3 Avesta. Med en kombination av svärta och glimt i ögat kommer operasångaren Rickard Söderberg att lotsa publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager.

Svenska skidspelem

6. 15-18/3. Lugnet Falun. Tradition, folkfest, tävlingar i världsklass. Den absoluta världseliten gör upp i tourfinalen FIS Cross-Country World Cup Finals. Parallellt med Världscupsfinalen arrangerar Skidspelen den internationella backhoppningstävlingen FIS Cup.