Entreprenörsanda krävs 2015

Textstorlek:

2015 års tävlingsprogram är fastlagt. 881 tävlingsdagar har fördelats varav 71 V75-tävlingar. Det kan inte ha varit lätt att få ihop allt detta så att alla har blivit nöjda.

 

Att locka publik till alla breddagar och mindre tävlingar är förstås svårt. Här måste det kanske till nya tankebanor och extra entreprenörsanda. Har någon travbana någon gång provat med gratis inträde? Man kan då sälja in detta till eventuella sponsorer på ett helt annat sätt och därigenom erbjuda olika saker beroende på kostnad.

Att fördela flaggskeppet V75 och dess attraktiva tävlingsdagar på ett rättvist sätt är heller inte lätt. De ska ligga rätt i tid beroende på årstid, storlopp och geografisk spridning. Tidigare har jag haft synpunkter på att flera småbanor, framför allt i norr har drabbats olyckligt när de fått sin V75:a veckan före/efter annan V75-bana som samtidigt kör ett av sina stora lopp.  Jag tänker då på publikdragande topphästar som ger spänning i loppen och bra sport.

Jag har inte gått igenom dessa eventuella ”krockar” under 2015. Har dock tittat lite på den geografiska spridningen. Efter en snabb översyn ser jag att det vid några tillfällen är väldigt tätt med V75 på närliggande banor, framför allt för Romme (Borlänge), Färjestad (Karlstad) och Örebro. Jag tänker mig dessa tre städer som en triangel rent geografiskt där ingen annan V75-bana ligger emellan. I min värld tror jag att flera travintresserade i respektive region kan åka 10-15 mil en lördag. Då undrar jag om inte nästa års V75-program kunnat gjorts en aning annorlunda.

V75 lånas ut till Norge (Bjerke)denna vecka och det ser onekligen svårtippat ut. Inte lätt att värdera norska hästar mot svenska.

 

VM i V75 omgång 5

 

Avd. 1: 1 Underpaid Hanover (10, 5)

Avd. 2: 4, 1, 7, 9 (5,6)

Avd. 3: 1, 8, 9, 14 (13,11)

Avd. 4: 6 Teddybear Song (5, 2)

Avd. 5: 4 Hamilton As (7, 1)

Avd. 6: 6, 5, 1, 10 (4, 7)

Avd. 7: 5, 1, 3 (11, 7)

192 rader/96 kronor

 

 

Tomas Larsson, 

tomas.larsson@sormlandsbygden.se