OS-skytt till årets idrottsgala

OS-medaljören och dalkarlen Ragnar Skanåker, 80 år, gästar årets idrottsgala i Säter.
Textstorlek:

OS-medaljören och dalkarlen Ragnar Skanåker, 80 år, gästar årets idrottsgala i Säter.
– Att Ragnar kommer är en höjdare, säger Peter Törnblom, verksamhetschef för Folkets hus i kommunen.

– Skanåker blev mycket glad när jag ringde. Han tänker köra den långa vägen från Skåne till Dalarna, och på galan kommer han berätta om sitt liv som idrottsman. Fantastiskt inspirerande, säger Peter.

Förra årets idrottsgala blev såpass lyckad att föreningarna vill köra i år igen. Den 22 november i Folkets hus ska årets lag, manliga och kvinnliga seniorer, manliga och kvinnliga juniorer, ledare, unga ledare, insats/eldsjäl utses inom de mer än 30 idrottsföreningar i kommunen som under året gjort olika prestationer. Dessutom delas stipendier ut till medaljörer i nationella och internationella tävlingar.

– Galan handlar om att samla idrottsrörelsen i kommunen och lyfta fram idrottare och ledare i Folkets hus som är föreningarnas hus. Vi jobbar underifrån och föreningarna, som tycker det är kul att vara med, är delaktiga. Säter har ett rikt idrottsliv med flera framgångar även i de mindre sporterna, säger Peter.