Bredberg blir ny längdansvarig på Orsa Grönklitt

Den 1 november tillträder Tomas Bredberg som ny längdansvarig på Orsa Grönklitt. 

— Jag vill, tillsammans med mina nya kollegor, fortsätta utveckla produkten och ge våra besökare en genuin upplevelse som de tar med sig hem och berättar för andra om, säger Bredberg i ett pressmeddelande.

Under 17 säsonger tävlade Tomas Bredberg på längdskidor. Han har bland annat varit bland de 20 främsta på svenska mästerskapen. Men även efter den aktiva karriären, som avslutades 1995, har han fortsatt vara aktiv inom längdåkningen.

De senaste åtta åren har Tomas Bredberg varit ordförande i IFK Mora Skidklubb, och nu står det alltså klart att han kommer att bli ny längdansvarig på Orsa Grönklitts längdcentrum.

Han tillträder på den nya positionen 1 november.

— Målet är att fortsätta utveckla Orsa Grönklitt till att bli en ännu bättre destination att besöka. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta utveckla produkten och ge våra besökare en genuin upplevelse som de tar med sig hem och berättar för andra om. Vi strävar efter att göra våra arrangemang ännu bättre och locka fler skidåkare. Orsa Grönklitt ska vara platsen dit alla längdentusiaster vill åka till och erbjuda förstklassiga skidspår för både motionärer och elitåkare, säger Tomas i ett pressmeddelande. 

En av den kommande vinterns höjdpunkter är att Orsa Grönklitt, för tredje gången, kommer att stå som värd för två av deltävlingarna i Ski Classics (internationella långloppscupen där även bland annat Vasaloppet ingår). Tävlingarna i Orsa Grönklitt avgörs 17-18 februari.

— Det är riktigt kul och motiverande att få arrangera stora evenemang. Jag har själv och med skidklubben (IFK Mora) arrangerat Moraloppet, som har lockat 900 deltagare varje år under många år. Att få vara med och arrangera Ski Classics är en dröm och riktigt kul och inspirerande. 

Orsa Grönklitts vd Johan Sares:

— Vi är mycket glada över att välkomna Tomas Bredberg till vårt team. Med hans breda erfarenhet, engagemang, kunskap och entusiasm för längdskidsporten ser vi fram emot att följa hans resa här hos oss på Orsa Grönklitt, säger Sares i ett pressmeddelande.