Ulf Alexandersson och Bo Johansson ligger bakom Lugnetspelen 2024. Foto: PeO Karlström

Lugnetspelen gör entré – kopplar ihop företag och friskvård

Den 16 februari 2024 är det dags för en ny tävling på Lugnet. Lugnetspelen 2024 kommer då att anordnas – och det handlar om gåfotboll, innebandy, promenad-quiz och längdskidåkning.

Visionen för Lugnetspelen är hög. 2028 räknar arrangören med 6000 deltagare under flera dagar och i ett 20-tal idrotter. Då handlar det om både sommar- och vinterspel.

Premiären i februari består av fyra sporter under en dag och Lugnetspelen är en tävling för företag och organisationer som satsar på friskvård och ”hållbara medarbetare”.

– Vi skapar en dag där man kan träffas, tävla, skapa nya goda vanor och bygga teamet, säger Bo Johansson och Ulf Alexandersson, ägare av företaget Ageniuz i Falun.

Idrott och näringsliv

Ageniuz är ett företag som bland annat jobbar med elitidrottare och nu vill koppla ihop idrott och näringsliv.

– Och det är lika viktigt för oss att marknadsföra Lugnet, som är en oerhört viktig symbol för Falun. Vi vill att Lugnet ska bli ännu mer känt och växa, säger Ulf.

Och Falu kommun stöttar eventet.

– Det ingår i bilden att bygga Falun som en idrotts och outdoorstad. Lugnet är inte bara elit utan bredden är lika viktig, säger Patrik Söderqvist, kommunikationschef i Falu kommun.

Kan föreningslivet i Falun dra nytta av eventet?

– Absolut. Föreningarna är samarbetspartners och får en ny intäktskälla. Genom att vara med får de också kontakterna med nya företag och därmed möjlighet till nya sponsorer.