Svan och Hansson på medaljjakt i European Trophy

På söndag avgörs European Trophy i timbersports. Två av tävlingens största förhandsfavoriter kommer från Dalarna, Ferry Svan och Emil Hansson.

Schweiziska Bellinzona står som värd för söndagens timbersportstävling European Trophy där det kommer att avgöras vem som blir europeisk mästare.

Dalarna är landets klart starkaste distrikt, och två av helgens förhandsfavoriter kommer från Dalarna. Vansbros Ferry Svan kom tvåa i European Trophy förra året.

– Förra året var det oerhört nära, så i år är det dags att ta hem guldet. För att nå toppen av prispallen måste jag minimera misstagen; även de små detaljerna kan kosta tid i ett heat. Den som bäst lyckas med detta kommer att stå som segrare, säger Ferry Svan i ett pressmeddelande.

2022 vann Orsas Emil Hansson European Trophy, förra året tog han silver på VM.

– Att starta tävlingen med ett starkt tidskval är avgörande. Med den tuffa konkurrensen är det viktigt att vara med i matchen från början, förbereda sig noggrant och hålla fokus genom hela tävlingen, säger Emil Hansson pressmeddelandet.

Utöver en plats på prispallen kämpar även atleterna om en biljett till stortävlingen World Trophy 2025. Av de 19 tävlande kvalar nämligen de tio bästa in till World Trophy, där de vassaste från USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland gör européerna sällskap. 

Senare i höst avgörs VM, detta i franska Toulouse. Där kommer Sverige att delta i lagtävlingen och Ferry Svan kommer att representera blågult i den individuella tävlingen.