Att ha lite mer sommar på vintern

Sommaren är kort, de mesta regnar bort… eller hur går den där låten? En sak är säker, det är dumt att klaga. Jag hoppas din sommar har varit bra trots att förväntningarna om en 2018-sommar inte blev verklighet. Det känns tröttsamt att prata om vädret. Ja, nu hoppar vi det och sparar det samtalsämnet till ett senare tillfälle!

Att sommarsemestern för de flesta nu är slut, betyder att någon typ av rutin börjar inta sig och att vardagen börjar bli som vanligt igen efter en liten paus. Men det är en sak jag har funderat på… vill man att varje dag ska vara den andra lik, jämt? Gå upp, gå till jobbet, gå hem från jobbet, laga mat och gå och lägga sig. På repeat.

Ja okej, kanske inte helt så. Det finns ju plats för andra saker också såklart. Men att kanske lägga till lite andra saker, eller bygga om dagarna. Själv tycker jag det vore tråkigt att ha samma upplägg, dag ut och dag in.

Jag skulle ändå säga att jag gillar rutiner, men kanske inte samma lika hela tiden. Vart vill jag komma med det? Kanske att det inte bara behöver vara sommar på sommaren. Förstår du hur jag menar? Men det är ju bara man själv som sätter ramarna. Att inte fastna i en och samma vana. Jag tror jag är lite rädd för att livet ska bli tråkigt då.

Jag vill att det ska hända saker. Att det ska vara varierande. Och inte känna att vardagen är tråkig. För vardagen är ju livet?

Men nu när en mer normal vardag intar sig efter några veckor off, så känns hösten så inspirerande. Lite som en ny tid. En fresh start. När man har haft lite distans till vardagen.

Distansen gör det kanske lättare att reflektera, tänka och drömma. Först tänkte jag skriva att man i vardagen inte har tid med det? Men det är väl klart att det finns tid för att reflektera, tänka och drömma även då?

Jag tittar på min skärmtid och blir ännu mer övertygad om att tiden finns där. Det kanske är flowet som gör att det inte prioriteras på samma sätt. Att det är lättare under semestern att andas ut.

Men om man har mer distans och tänker mer även när det inte bara är ett skifte från semester till vardag. Då kanske varje vardag känns lite mer inspirerande? Det vill jag lägga mer tid på under hösten. Vad vill du lägga mer tid på?

Kanske handlar det om att lägga mer av sin tid på fysisk aktivitet om man sitter mycket stilla på sitt arbete. Kanske vill du skaffa dig en ny hobby? Jag läste precis en lång lista på nya-hobby-idéer. Jag lovar, det finns många alternativ!

Kanske prioritera om tiden så du kan träffa vänner och familj lite oftare? I våras blev jag moster till världens goaste lilla tjej, och jag vill inte missa en sekund av hennes liv. Du kanske vill få bättre rutiner, eller sämre för den delen också. Hur vill du vårda din tid den kommande perioden?

Hitta någon typ av kombination av att utvecklas och prestera, och återhämtning. Och samtidigt njuta lite av vardagen, och inte bara av helgen. Se till så att den här hösten blir precis som du vill att den ska bli. Och vet du inte hur du vill att den ska bli, så finns det förhoppningsvis tid till att fundera ut det. Om man tar sig den tiden.

Ingen tid är förgäves, kom ihåg det!