Renovering – hitta det bästa erbjudandet

Går du i renoveringsplaner men känner dig osäker på var du ska börja? Då är du inte ensam.

Detta innehåll är en annons.

Går du i renoveringsplaner men känner dig osäker på var du ska börja? Då är du inte ensam. Ett av de vanligaste problemen och osäkerheterna som folk har inför en renovering i hemmet – oavsett om den är en större eller mindre renovering – är att inte veta var man ska börja.

Det är dessutom vanligt att folk är rädda för att bli lurade eller att renoveringen inte bli noggrant gjord vilket leder till framtida problem. Här går vi igenom några saker att hålla koll på inför renoveringen – läs därför vidare.

Se upp för oseriösa aktörer

Tyvärr finns det inom byggbranschen många oseriösa aktörer. Håll dig borta från dem. Gör noggrann research och begär referenser innan du anlitar en entreprenör. Dubbel och trippelkolla och var hellre för noggrann och petig än tvärtom när du anlitar en entreprenör.

Ta in offerter

Ett första steg är att ta in offerter från olika entreprenörer och hantverkare. En sådant offert är oftast kostnadsfri och fungerar som ett sätt för dig att få en övergripande bild av vad saker och ting kostar. Olika entreprenörer har olika priser, olika kvalitet och olika garantier.

Erbjudanden är inte bindande

När du tar in erbjudande och offer – var medveten om att de inte är bindande. Det finns inget som säger att du måste anlita en aktör bara för att du fått ett erbjudande. Icke-bindande erbjudanden är ett perfekt första steg innan du bestämmer dig och anlitar någon.

Certifieringar gör dig tryggare

Certifieringar är en bra sak att hålla utkik efter hos hantverkare. I Sverige har vi många viktiga och smarta certifieringar som gör att du kan fatta rätt val när du anlitar en aktör. Dessa certifieringar är inte obligatoriska – men det är också bra ur hantverkares synvinkel att ha dessa då det leder till fler kunder.

Certifiering för arbete i våtrum eller för arbete med VVS är två vanliga märkningar som vissa har. Se dessa som en säkerhet för att arbetet blir väl utfört.