FOTO: ANDERS JOBS
Borlänge på 50-talet med Gösta Jansson var en uppskattad programpunkt.

Tillbakablick inom PRO på 50-talets liv i Borlänge

25 PRO-medlemmar kom till mötet där man hade fokus på 1950-talets Borlänge .

Mötet inleddes med sedvanliga punkter och sedan fortsatte det med underhållning av Hovkvartetten, som består av Bernt Hedberg, dragspel och sång, Sivert Ludvigsson och Ingemar Johansson dragspel samt Lars Nyberg, gitarr och roliga historier mellan låtarna.
De spelade: ”Säg det med ett leende”, ”Ett glas öl”, ”En bagare”, ”Stockholmspolketten”, ”Hitta hem”, I dina kvarter”,”Trolleboschottis”, ”För mig är du den enda i världen”, ”Om du tror att du har ett hjärta” och sist ”Försök förlåta”.
Därefter följde en kaffepaus då vi drack kaffe/te en kanelbulle och kakor.
Borlänge på 50-talet
Därpå följde Gösta Janssons presentation av Borlänge på 50-talet. Han visade ett 35-40-tal bilder och berättade till varje bild vad den handlade om. En bild handlade om järnvägsövergången vid Rivoli. En annan bild visade hur man renoverade kyrktornet på Stora Tuna kyrka med brädställningar runt om. Längst upp vid korset syntes två män stå och vinka.
På ytterligare en bild från toppen ser man de två männen stå på stegar och rätta till korset, som stått snett. Han hade historier till varje bild och alla, som var lite äldre och bott länge i Borlänge, kände igen sig.
Alla lämnade mötet jättenöjda med vad de fått vara med om. Några sade, att de ville höra mer av Gösta Jansson och Borlänge.