FOTO:
FOTO:

Sensommarträff på ”Ratt och Roder”

Återigen hade vi tur med vädret. Alla våra träffar i sommar har gynnats av vackert väder. Septemberträffen blev inget undantag. Solen värmde skönt när ett trettiotal SPF:are från Gagnef Floda föreningen hade samlats i stugbyn ” Ratt och Roder” belägen vid det gamla färjestället vid Västerdalälven mellan Mockfjärd och Djurås.

Här möttes vi av vår värdinna Marie Marklund. Hon berättade något om platsen. Därefter hälsade vår ordförande Berith Johansson välkommen och informerade om höstens aktiviteter.

13 oktober kommer Lars Liss och visar gamla Gagnefsbilder. Han gör ett stort jobb med att ta fram foton från fotografen Hans Per Persson glasplåtar.

4 november gästas vi av Pecke Abrahamson f.d. polis från Enköping som kåserar under rubriken ”Underhållande föreställning om bedrägerier”.

1 december blir det Julfest i OK-stugan i Mockfjärd.

Så var det dags för lunch som smakade utmärkt.

Då tyckte Agneta och Ingrid från styrelsen att det var dags att skaka ner maten och ledde oss i några gymnastiska övningar. Så tog Marie vid och ledde oss i fyrkamp där vi var indelade i lag och tävlade i bl a hästskokastning, bygga torn, uppskatta längder mm.

En skön eftermiddag i glada vänners lag. Något att tänka tillbaka på under mörka höstdagar.

” Minns i november den ljuva september. Den tid när äpplen faller mogna …..”

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

FOTO:
En solig utflykt som gick till till Älgberget.

Bilrally i skogarna kring Gagnef

SPF Seniorerna Gagnef Floda hade återigen bjudit in till Bilrally i Gagnefsskogarna för tredje året i följd.

Liksom förra året hade vi tumme med vädrets makter. Solen värmde gott när vi, ett 15-tal personer, samlades på parkeringen vid Floda kyrka. Här delade Jan Erik Berg, som ansvarade för arrangemanget ut vägbeskrivning och frågeformulär.
Så gick färden mot målet Älgberget på stundtals mycket smala vägar, där det gällde att ha koll så man inte missade någon av de tolv frågorna. Där möttes vi av en känd person. Den personen visade sig vara Sven Olle Axelsson som kan det mesta om Älgbergets historia.
Älgberget var under andra världskriget förläggning för norska motståndsmän som utbildades här. Då fanns det ett helt samhälle med allt vad det innebär. Sovbaracker, skola, övningsfält, matsal till och med med tandläkare.Som mest fanns det över 1200 personer förlagda j här. Verksamheten upphörde vid krigsslutet i maj 1945.Det firade man genom att göra sig av med all ammunition.Vid uppfarten till lägret finns nu sedan några år en minnessten och en kopia av portalen med kung Hakon VII monogram.
Tävlingen vanns av Dick Karlsson som hade flest rätt på de kluriga frågorna. Ordföranden Berith Johansson tackade alla som deltagit och delade ut priser. Största tacket fick Jan Erik som ordnat utflykten på ett förtjänstfullt sätt och Sven Olle för en mycket intressant berättelse. En mycket trevlig utflykt som avslutades på hemvägen med åska och ösregn.
FOTO:
Årsmötet kunde hållas vid bystugan i Bodarna.

Årsmöte utomhus vid Bodarnas bystuga

SPF seniorerna Gagnef Floda har hållit årsmöte utomhus vid Bodarnas bystuga. Ordföranden Berith Johansson hälsade välkommen och höll parentation över de medlemmar som avlidit under året som gått.

Hon läste en dikt varefter Margareta och Åke Nilsson spelade ett vackert musikstycke.

Till mötesordförande valdes Håkan Spännar.

Berith Johansson omvaldes till föreningens ordförande. I styrelsen ingår också: Margareta Guinard, Ann Christin Speles. Ingegärd Kull Hanses, Ingrid Skogvold, Evert Park och Elsa Spännar.

Föreningens musikanter, med Jan Erik Berg som sångare, stod för trevlig underhållning.

På grund av pandemin har de flesta av aktiviteterna under verksamhetsåret skett degitalt. Vi har försökt att hålla humöret uppe med uppmaningarna: Håll i och Håll ut!

Nu är de flesta av medlemmarna vaccinerade och vi börjar att försiktigt planera för kommande verksamheter.