FOTO:
Samuelsdals banpersonal är inte bara bäst på sitt jobb- de är även duktiga golfspelare.

Scramblefinal i skymningsljus i Falun

Torsdagen den 1 okt avslutades säsongen 2020 med final i Samuelsdals populära golftävling "Torsdagsscramble" med fri startavgift och gratis grillad korv med bröd efteråt. På grund av allt tidigare skymning var starten tidigarelagd till 17.00. Till tävlingen var 29 spelare anmälda vilket gjorde sju lag med 4 golfare i varje.

Finalen till ära bildade banpersonalen ett eget lag med fyra förnämliga spelare med 5-8 i hcp – Alex Käck, Lasse Käck, Jocke Lindqvist och Thomas Forsberg. Av dem krävdes emellertid två utslag/spelare och spel från backtee. Trots detta visade de sin klass och kom i mål som segrare på 26 slag, ett under banans par.
Om andraplatsen blev det en hård och jämn kamp i mörkret mellan två lag på 27 slag där särputtning skedde. Först i allra sista putten avgjordes striden med några få centimeters marginal av lagkapten Yngve Hellberg för sitt lag med Siwan Vig, Stig Kvännå, Andreas Sjöberg och Thomas Kierkegaard. På tredje plats hamnade Fredrik och Inger Larshans, Yvonne Henniger och Lars-Åke Jansson.
Närmast hål 10 kom Gun-Britt Åman med 4,68 m och Alex Käck med 4,40 m. Därmed var årets torsdagsscramble avslutad.
I årets 16 torsdagsscrambles har sammanlagt deltagit 518 spelare, varav 144 damer och 374 herrar. Yngste deltagare har varit 8 år och den äldste 91. Genomsnittligt segerresultat har varit 24,6 slag, för andraplats har krävts 25,4 slag och för tredje plats 26 slag.
Utmärkt goda grillkorvar med bröd har serverats av unge Elias Holmstrand. Tävlingsledare har Sven Olsson varit med benäget bistånd av Mats Neubauer, Inger Larshans och Sven Hillgren.
Ett STORT TACK till alla deltagare samt till Samuelsdals banpersonal, som erbjuder alla golfare en utmärkt bana att spela på!
FOTO:
Eskils Monica Sommarström, Hans Ehrling och biskop em. Thomas Söderberg.

Mässa med spelmansmusik i Svärdsjö

I Svärdsjö kyrka firades 19:e söndagen efter Trefaldighet mässa som hade predikotemat Trons kraft.

Kyrkvärden Susanne Zetterström Janérs hälsade alla välkomna. Gudstjänstvärd Karin Hedin läste en av texterna varefter spelmännen framförde Urgammal gånglåt efter Bohlin.
Eskils Monica Sommarström och Hans Ehrling från Rättvik medverkade med ytterligare låtar bl.a. Vispolska efter Junkas Far i Bingsjö.
Biskop emeritus Thomas Söderberg ledde mässan och höll en tänkvärd predikan över söndagens tema.
Som avslutande låt spelades Kyrklåt av Ollas Ollô för fioler och orgel. Applåder från de 35-talet besökande lät inte vänta på sig.
Ljud och ljus ansvarade Nils-Erik Eriksson för. Vid orgeln tjänstgjorde Walters Börje.
FOTO:
Barnkören sjöng vackert i Svärdsjö kyrka.

Änglasöndag firades med barnkör i Svärdsjö

En familjegudstjänst anordnades i Svärdsjö kyrka i söndags, den 4 okt. ”Här kommer vi med hjärtat fyllt av glädje” sjöngs av den intågande barnkören.

På Den helige Mikaels söndag eller Änglasöndagen firades familjegudstjänst i Svärdsjö kyrka. Kyrkvärden Annica Stahre Östberg hälsade alla välkomna varefter barnkören gick in sjungandes ”Här kommer vi med hjärtat fyllt av glädje”.
Kören fortsatte med två sånger varefter alla sjöng en lovpsalm.
Församlingspedagog Johan Halvarsson och Annica Stahre Östberg läste valda stycken ur bibelberättelser för barn.
Kören sjöng ”Får jag vara din vän” och ”Du är OK”.
Unisont sjöngs ”Härlig är jorden” varefter kören tågade ut sjungandes ”Visa mej vart vägen leder”.
Kyrkfika serverades i vapenhuset. Musiker var Walters Börje och kyrkväktare Henrik Murmester. Ett fyrtiotal personer deltog i gudstjänsten.
FOTO:
Fr.v. Stina Höijer och Maja Höijer.

Höijer och Höijer på musikgudstjänsten i Svärdsjö kyrka

På söndagskvällen 15:e efter Trefaldighet, den 20/9, med temat ”Ett är nödvändigt” hölls en gudstjänst med extra musik utöver det vanligt förekommande.

Kyrkvärden Hermine von Scheele hälsade alla välkomna och speciellt kvällens solister, syskonen Stina och Maja Höijer från Sundborn. Biskop em. Thomas Söderberg ledde gudstjänsten och predikade över söndagens tema.
Stina och Maja Höijer spelade ett flertal musikstycken på violin, harpa och piano. Bl.a. en skotsk melodi av Dalmore, Morgonstämning av Grieg och Koppången av Moraeus. Musikerna avslutade med Vilmas Tema ur Skärgårdsdoktorn samt ett tema ur filmen Amelie.
Deras instrument klingade stämningsfullt och njutbart tillsammans och besökarna applåderade uppskattande. Vid orgeln tjänstgjorde Walters Börje och Ove Niklasson ansvarade för ljud och ljus.