FOTO: ROSE-MARIE MURMESTER
Stig, Henrik, Jesscia, Sven, Lucas och Elias deltog i Paragolf Tour deltävling nummer fem.
FOTO: ROSE-MARIE MURMESTER
Lucas Zimmerman slår ut på hål 2 i Rättvik.

Paragolf Tour Dalarna: Den femte deltävlingen i Rättvik

Årets PGT Dalarna deltävling 5 spelades på finfina Rättviks golfbana. Tyvärr inramades tävlingen av osäkert väder, regnskurar och dovt muller på distans, vilket medförde något färre spelare än vanligt.

Men fem tappra paragolfare ställde upp tillsammans med tävlingsledare Sven Olsson. Värdar från Rättviks GK hälsade alla välkomna och bjöd frikostigt på greenfee och golfbilar för två av deltagarna medan Henrik Sundell körde sin egen Paramotion.
Tremannalag
Spelarna lottades i två tremannalag med Jessica Hansols, Elias Arnell och Sven Olsson (som fick spela enhandsgolf) i det ena laget och Stig Olsson, Henrik Sundell och Lucas Zimmermann i det andra. Alla paragolfare har olika funktionsvariationer; Jessica har gravt nedsatt syn, Stig och Henrik har förlamningsskador, Elias och Lucas har psykosociala variationer.
Åtta deltävlingar
I PGT Dalarna spelas scramble nio hål med olika lagsammansättningar varje gång, så att alla ska ha spelat med varandra till slut. Efter åtta deltävlingar räknas de sammanlagda resultaten ihop till en slutlig lista. Arrangörer är Gunilla Svensson, Dalarnas GF, och Sven Olsson, Samuelsdals GK.
Dagens tävling började i lätt duggregn, som försvann redan på första hålet och därefter övergick i strålande sommarväder. Rättviks golfbana var i fint skick med tätväxta fairways och utmärkta greener. Första laget med Stig, Henrik och Lucas kom redan på det första hålet i ett litet underläge med en dubbelboogie medan Jessica, Elias och Sven fick till ett fint par med en fyra. Men Henrik svarade snabbt med ett fint utslag på hål 2 som följdes upp med en liten chip och en bra putt för en par trea på andra hålet. Därefter spelade första laget fem boogies och ett par på de återstående hålen och gick i mål på 42 slag, 7 över banans par.
Andra laget med Jessica, Elias och Sven radade upp sex par och tre boogies och landade på utmärkta 38 slag, bara tre över banans idealresultat. Ungdomarna Jessica och Elias svarade för många fina utslag, bra chipar från Elias och säker puttning från alla tre i laget.