FOTO: GUNNAR OLSSON
SPF Tuna Säter hade besök av Heinz Richard.
FOTO: GUNNAR OLSSON
Birgitta Thurin tackade Heinz Richard för föreläsningen.

Heinz Richard på ännu ett kafémöte med SPF

SPF Seniorerna Tuna Säter besöktes av Heinz Richard där hans berättelse fortsatte efter att han förra gången besökte oss för lite drygt ett år sedan.

Han jobbade som vågmontör i tio år fram till 1967, tills ryggen sade stopp. Då började han läsa in årskurs 7 – 9, fortsatte att läsa till psykolog och 1975 var han klar legitimerad psykolog. Han tog jobb som ”hemma hosare” som det hette på den tiden.
Han jobbade hos en ensamstående trebarnsmor, där var han stöd i det mesta som gällde ett vardagsliv. Det blev ett hjärtligt möte med denna familj som fortfarande till dags datum ligger honom varmt om hjärtat och han har fortfarande kontakt med familjen.
Sammanlagt hade han kontakt med nio familjer, alla familjer döpte han till Andersson 1, Andersson 2 och så vidare. Det var enklast så när familjerna ofta hade utländska namn.
Han berättade några anekdoter från den tiden med familjerna. Heinz har haft ett antal olika spännande jobb. Vågmontör i tio år, psykolog och stödperson i tio år och vid 70 års ålder som guide i Falu gruva.
Vi var tio personer som lyssnade till Heinz denna gråmulna aprileftermiddag. Vi avslutade eftermiddagen med egen medhavd fika.