FOTO: MARGARETA NISSBY
SPF Seniorernas nystartade cyklistgrupp.

Cykelturer är en nyhet för SPF Falun

Efter initiativ av en av medlemmarna i SPF Seniorerna Falun har en cykelgrupp bildats. Varje tisdag görs olika cykelturer.

I första turen deltog tre personer som cyklade till Ornässtugan. Via Källviken, Hinsnoret, förbi idyllen Liljesund, Storsund, Kyna nådde de Ornässtugan. Caféet hade inte öppet men de kunde ändå avnjuta en medhavd matsäck. Tanken var att ta en annan väg hem, via Aspeboda, men då började det regna. Alltså blev det närmaste vägen hem.
Banvallen
I nästa cykeltur deltog fem personer. De startade vid Slussvaktar’n och åkte längs banvallen mot Norsbo, sedan förbi Olsbacka mot Gunnarsbo. Återfärd längs väg 293 där det finns en fin cykelväg numera.
En tvåmilatur runt Hosjön företogs i fantastiskt väder. Efter ett stopp vid Hosjöholmen skulle de åka cykelvägen mellan Hosjöholmen och Pumpen i Hosjö, men där blev det stopp. Översvämning! Bara att vända om och ta bilvägen i stället.
Lättcyklat
Till Varpan runt kom sju personer, några ”nybörjare”. Strålande väder och lättcyklat. Vid Österåbadet övervägde några att ta ett dopp men ”skyllde” sen på både det ena och det andra.
Nästa tur går till Staberg.
– Förhoppningsvis vågar sig även några herrar med på denna tur, säger initiativtagaren Sonia Hedberg.