FOTO: ELSA SPäNNAR
En solig utflykt som gick till till Älgberget.

Bilrally i skogarna kring Gagnef

SPF Seniorerna Gagnef Floda hade återigen bjudit in till Bilrally i Gagnefsskogarna för tredje året i följd.

Liksom förra året hade vi tumme med vädrets makter. Solen värmde gott när vi, ett 15-tal personer, samlades på parkeringen vid Floda kyrka. Här delade Jan Erik Berg, som ansvarade för arrangemanget ut vägbeskrivning och frågeformulär.
Så gick färden mot målet Älgberget på stundtals mycket smala vägar, där det gällde att ha koll så man inte missade någon av de tolv frågorna. Där möttes vi av en känd person. Den personen visade sig vara Sven Olle Axelsson som kan det mesta om Älgbergets historia.
Älgberget var under andra världskriget förläggning för norska motståndsmän som utbildades här. Då fanns det ett helt samhälle med allt vad det innebär. Sovbaracker, skola, övningsfält, matsal till och med med tandläkare.Som mest fanns det över 1200 personer förlagda j här. Verksamheten upphörde vid krigsslutet i maj 1945.Det firade man genom att göra sig av med all ammunition.Vid uppfarten till lägret finns nu sedan några år en minnessten och en kopia av portalen med kung Hakon VII monogram.
Tävlingen vanns av Dick Karlsson som hade flest rätt på de kluriga frågorna. Ordföranden Berith Johansson tackade alla som deltagit och delade ut priser. Största tacket fick Jan Erik som ordnat utflykten på ett förtjänstfullt sätt och Sven Olle för en mycket intressant berättelse. En mycket trevlig utflykt som avslutades på hemvägen med åska och ösregn.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil