FOTO: SANDRA WALDON
Araceli Leanders Per, Sara Forsberg, Ann-Cie Rodheim och Joel Näslund var inbjudna utställare.
FOTO: SANDRA WALDON
Joel Näslund i arbetstagen.

”Älska återbruk” tema på PMU i Falun

Earth Week har av Falu kommun uppmärksammats av flertalet evenemang om medvetenhet inom konsumtion och hållbarhet.

På lördagen den 25:e mars valde PMU Second Hand att fokusera på att “Älska Återbruk.” Det blev en inspirationsrik folkfest!
Bland förväntansfullt sorl, goda dofter av bakverk och glada pianotoner kunde man även träffa fyra särskilt inbjudna utställare som på olika sätt gjort återbruket av material till sin specialitet.
Fyra utställare
Araceli Leanders Per är en entreprenör från Leksand som tillverkar kläder och inredning. I hennes vård blir gamla ulltröjor till mössor och pannband, och lampor får ett helt nytt “upcyclat” utseende.
Sara Forsberg som driver ReMade visade upp klimatsmarta produkter som bivaxdukar, kaffefilter och mjukdjur. Hon delade också sin passion för att renovera gamla barnvagnar och specialdesigna tillbehör till dem.
Joel Näslund ställde ut sina slöjdade köksredskap och besökarna kunde också inspireras av hur han renoverat redskapen han använder sig av i sitt slöjdande. Joel visade entusiastiskt hur t ex en bortkastad yxa kan bli restaurerad som ny.
Ann-Cie Rodheims utställning av främst textilprodukter var en härlig färgklick. Hon vill inspirera andra att använda sin fantasi och göra något av det som finns i vår närhet.
Älska återbruk
Förhoppningsvis är det behållningen av dagen som de drygt 1000 besökarna tog med sig hem. Att inte bara köpa nytt, även om vi väljer med omsorg, utan att faktiskt försöka använda vår kreativitet och återanvända istället för att slänga. Med andra ord – älska återbruk!

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil