Ser fram emot nya uppdraget

Ny på jobbet. Det är en yrkesmässig definition som titt som tätt kan användas. Nu är det min tur.

Nu är jag ny på jobbet som redaktionschef här på Dalabygden.

Ett fint uppdrag.

Ett intressant uppdrag.

Och ett uppdrag jag ser fram emot att ta mig an.

För även om jag varit en aktiv del i tidningen som frilansskribent under det senaste året så är den här rollen ny för min del.

Och vem är då jag? Jo, namnet är Mårten Lång. Med rötterna i småländska Vimmerby (här skulle jag kunna nämna att Vimmerby Hockey om bara ett par veckor inleder sin första säsong i i svensk hockeys näst finaste finrum, Hockeyallsvenskan, efter vårens heroiska kvalinsats, men det hör ju inte hit, så det nämner vi inte).

Jag bor sedan 2003 i Dalarna, och har under de drygt två decennier som gått sedan dess arbetat som journalist. Under ett decennium vardera på på Dala-Demokraten, detta framför allt med sport som fokusområde; samt som ansvarig för Svenska Orienteringsförbundets magasin Skogssport. Dessutom har jag varit reporter på Siljan News och de senaste åren har huvuduppdraget varit som ansvarig för Sveriges största fristående sajt inom längdåkning och skidskytte.

Nu väntar alltså denna spännande utmaning. Dalabygden är en tidning med en anrik historia och en väldigt trogen läsekrets. Nu har jag och våra duktiga frilansreportrar runt om i länet som målsättning att bidra till att locka ännu fler läsare till att både få upp ögonen för oss och även att lockas till att prenumerera.

Huvudingången för att kunna uppnå denna målsättning är att vara en röst som lyfter människorna, livet och vad som händer i vårt upptagningsområde.

Men där behöver vi er hjälp.

Har du, eller grannen eller din ”före-detta-lumparkompis-kusin” något som du tycker att vi borde skriva om; kontakta då oss (du hittar kontaktuppgifterna under mitt namn här nedanför).

Tanken är att tidningen till stora delar kommer att se ut som tidigare, men givetvis med nya nyheter och reportage. Men det kommer också att komma en del nyheter under hösten. Så se till att läsa tidningen noggrant, och detta både i pappersvariant; i vår lättmanövrerade nättidning och på dalabygden.se.

En av nyheterna kom redan förra veckan, detta då tidningen numera ges ut på onsdagar. Detta en dag tidigare än vad som varit fallet tidigare.

Och glöm inte; tidningen är till för er läsare; så är det något som du tycker är extra bra, eller om du har tips på saker som kan förbättras. Tveka då inte att kontakta oss.

Väl mött till hösten här på Dalabygden!

Mårten Lång
marten.lang@sveagruppenmedia.se