Methane är ett av de sex medverkande banden under "Rockkwälln" på Strandbacken på lördag. Foto: Methane

Helkväll med hårdrock i Floda

Det är ”Rockkwäll” på Strandbacken i Dala-Floda på lördag. Sex tunga rockband avlöser vandra på på scenen fram till småtimmarna.

Det är inte första gången föreningen som driver parken arrangerar en kväll med rockmusik, berättar Johan Eriksson som är engagerad i föreningen.

– Tidigare hade vi något vi kallade ”Kräftsmällen” som var en endagars musikfestival. Men det var några år sedan så vi tänker att vi ska prova på nytt.

 

Flera av de medverkande var band på 80-, 90- och 2000-talen.

– Nu har de börjat om och släppt skivor så vi tänkte att vi ska samla dem igen, det är bra band om man gillar hårdrock.

Banden kommer att avlösa vandra på två scener.

– Första bandet kliver på scenen 19:30 och sedan blir det ett nytt gäng varje timme.

Flertalet band har anknytning till Västerdalarna.

– Zone Zero var från Djurmo-, Djuråstrakten när det begav sig. Nu är det väl en som bor kvar och de andra är lite utspridda. Face 51 hör hemma i Mockfjärd, Methane har två djuråsbor, Eternal kommer från Björbo, Vansbro och Djurås. I Stormburst är några från Vansbro.

Ett av gängen är av lite nyare datum.

– Thunder Machine hör hemma i Dala-Floda.

Man har kunnat köpa förköp till ”Rockkwälln” ett tag nu.

– Det är lite billigare entré om man köper förköp, men jag tror inte att så många gör det ändå. Alla vet att parken är så stor att det inte är något problem att få plats, så man köper biljett vid entrén.

Johan hoppas att det ska bli ett återkommande arrangemang.

– Jag hoppas att det kommer folk så att det blir en kul kväll, det är det viktigaste. Ett par somrar har vi haft bröderna Norén i slutet av juli och det har medfört att orken hos de frivilliga krafterna tagit slut.

I år var det ingen norénkonsert så jag hoppas att vi har krafter kvar till den här kvällen.

Förutom rockmusiken kommer man att ha servering av både mat och dryck.

– Vi öppnar entrén klockan 18 och håller öppet till 02, så folk vill ha både mat och dricka. Det kommer en food-truck med kebab och langos och vi har vår egen hamburgare här i parken.

Johan ser fram emot kvällen.

– Absolut, det ska bli kul! Det är lite pyssel med evenemangen men det är kul när vi är igång om det kommer mycket folk. Då är det roligt att vara arrangör.