Malin Höglund.

EU-valet: Malin Höglund, M

Namn: Malin Höglund Ålder: 55 år Parti: Moderaterna Yrke: Riksdagsledamot sedan 2022 Kommun: Mora Plats: 21

Vilken eller vilka landsbygdsfrågor tänker du driva om du blir invald i EU parlamentet och varför?

– Jag känner mig hedrad att stå på valsedeln för Europaparlamentet. Min plats är nr 21 och jag jobbar för att vi ska gå från 4 till 5 mandat så att Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn, Arba Kokalari och Boriana Åberg kommer in.

– Vi Moderater vill skapa ett friare och säkrare Europa för framtida generationer.

– Vi har fått ordning på invandringen till Sverige genom tuffa förhandlingar i EU. Vi har drivit igenom att våld mot kvinnor ska bekämpas hårdare. Vi har sett till att det kan bli mer kärnkraft i Europa så att vi blir mindre beroende av smutsig kol och rysk gas. Vi har fått igenom att alla medlemsländer tar ansvar för att sänka utsläppen, i stället för att åka snålskjuts på Sverige.

– Vi har 300 000 skogsägare i Sverige. Svensk skogs framtid beslutas bäst av skogsägarna själva. EU ska inte bestämma om svensk skog ska avverkas 10 år senare än planerat för att utgöra en kolsänka för Europa. Skogsägare som själva vårdat sin skog i generationer vet bäst hur de ska vården den också. Det här ska fortsätta vara ett svenskt självbestämmande.

Moderaterna ska arbeta med följande frågor:

Sätt gränser för kriminella. Inte för poliser.

Mindre utsläpp. Mer kärnkraft.

Säkra Europas gränser. Gör Sverige tryggt igen.

Grundlagsskydda aborträtten. Allt annat är fel.

Stoppa regelkrångel och byråkrati. Fler jobb i Sverige.

Svensk skog. Svenskt självbestämmande.

Relaterade artiklar:

Hon kämpar för att alla ska gå och rösta (2024-06-03)