Nu börjar 16 veckors helvete..

…..Ja, eller himmel om man så vill. Idag börjar jag tillsammans med sex andra en spännande period. Det hela började med att jag för cirka en månad sedan fick en fråga av min kollega på Dansbandsnytt.se, Niklas Lindh som undrade om jag skulle vara intresserad av en utmaning under våren.

Det handlade om ett koncept som kallas “16 Weeks Of Hell”. Jag hade hört talas om det genom tv-serien ”Den stora hälsoresan”, där bland andra Kalle Moraeus, Måns Möller och Agneta Sjödin tog sig an projektet att under 16 veckor ändra sitt sätt att leva genom träning och klok kost. 

Då jag inte är den som backar för utmaningar sa jag utan tvekan ja till även denna. Och nu när det börjar dra ihop sig är det med ett visst pirr i magen jag ser fram emot att anta uppgiften. Det hela handlar alltså om att under 16 veckor göra 84 gympass samt 112 powerwalks! Dessutom får man ett reglerat kostschema för denna period. 

Hur har jag då förberett mig inför denna utmaning? Ja, förutom att jag under senaste veckan har lagat 40 matlådor och fått in PW:s som daglig rutin har jag även testat på en del av de prövningar som väntar på gymmet. Så sammanfattningsvis känner jag mig väldigt taggad att dra igång 16 veckors helvete, eller förhoppningsvis 16 veckor med chans till förändring och en framtida förbättring av både kropp, knopp och hälsa. 

Det jag ser fram emot mest är ändå att se förändringarna. Att varje dag ta en powerwalk i vår vackra natur och uppleva att ljuset kommer tillbaka och hur dagarna blir längre. Att dessutom orka mer i vardagen ska bli underbart.

Visst kommer det bli ett pussel att få ihop alla träningspass med tanke på mitt jobb som turnerande musiker (jag har räknat ut att jag har cirka 80 spelningar under denna period) men här gäller det att koppla in pannbenet och se datumet, den 5 juni, framför sig. Det är nämligen detta datum som är slutmålet för vår resa. Och att försöka se de positiva effekterna i form av en starkare, smidigare kropp som orkar mer.

Förhoppningsvis kan detta vara startskottet för en livslång resa där träning och bra kost blir en naturlig del av det dagliga livet. Detta är något som jag ser fram emot. Att dessutom få göra det med sex andra profiler inom dansbandsbranschen blir ju en härlig bonus.

Via digitala verktyg kommer vi dessutom kunna peppa varandra och dokumentera denna resa. För det kommer troligen inte bara att bli lätta dagar med vind i ryggen och solen i ögonen utan det kommer att göra ont i muskler och blåsa hårt på morgonturerna.

Men är det inte just så det är i livet, att vi behöver de blåsiga, regniga och tuffa dagarna för att sedan uppskatta de dagarna då det mesta går rätt och vi sitter där i solen med en kaffekopp och njuter i tacksamhet över våra fantastiska liv!

Det sägs ju att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. Det ska bli väldigt intressant att då se vad som händer efter 112 dagar. 

Wish me luck…

Fotnot: En artikel om satsningen kan du läsa på nästa sida. Dansbandsprofilernas hälsoutmaning kan man följa via nyhetssajten dansbandsnytt.se från och med nu och fram till sommaren.