Frustration på planen och oro i avbytarbåset i slutet av matchen. Foto: Niklas Lindh

Rött kort och ännu en förlust för IBF Faluns herrar

Det blev ännu en förlust för IBF Faluns innebandyherrar i SSL när laget mötte Mullsjö på hemmaplan under söndagskvällen. Och kampen för att hämta upp underläget försvårades när Faluns Rasmus Enström åkte på matchstraff efter en tuff tackling.

De drygt 1300 personerna i publiken fick se ett IBF Falun som nu skulle ta revansch efter bortaförlusten senast mot Kalmarsund, som blev säsongens dittills första förlust. Men Mullsjö bjöd på tufft motstånd och hade målmässigt övertag under merparten av matchen.

IBF-herrarna lyckades ändå vända underläge med 1 – 3 till ledning med 4 – 3. Men bara 36 sekunder efter Faluns ledningsmål så kvitterade Mullsjö och därefter följde två mål på kontringar.

I slutet av matchen fick Faluprofilen Rasmus Enström rött kort efter en tackling av Mullsjöspelaren Simon Möller som föll över sargen och in i metallräcket mot den ena läktaren. Det blev matchstraff för Enström och två gånger två minuter i spel 4 mot 5, vilket gjorde att Mullsjö kunde utöka ledningen och fastställa slutresultatet till 4 – 7. Ännu en förlust för Falulaget alltså, som nu ligger på plats fem i tabellen som består av 14 lag. IBF Falun ligger tre poäng bakom seriens två topplag Pixbo och Storvreta.

Mer glädjande ur Faluperspektiv är det dock att IBF Faluns damlag övertygade i sin SSL-serie, och besegrade Karlstad med 10 – 2 på bortaplan. Laget befäste sin sjundeplats i serien, och knappade in på lagen ovanför. Nykomlingarna KAIS Mora förlorade på straffar mot Lockerud och ligger sist i serien.