Falu VBK tillsammans med de andra lagen under en turnering i Nijmegen. Höger bild: Marc Meijer, en av många driftiga ledare i Falu VBK. Foto: Privat

Volleybollspelare från Falun till Nederländerna: Blev rena succén

Unga volleybollspelare från Falun har besökt Nederländerna för att delta i en turnering och testat på beachvolleyboll. Det är bara en följd av en alltmer växande volleybollverksamhet i Falun.

För några veckor sedan besökte Dalabygden Falu Volleybollklubb under en träning och tillika finslipning inför en resa till Nijmegen i Nederländerna. Klubbens tränare och eldsjäl Marc Meijer kommer från Nederländerna och att delta i en turnering i hans hemtrakter beskrevs som något alldeles extra.

12 spelare mellan 12 och 16 år samt fyra ledare var på plats i Nijmegen i fyra dagar och det spelades volleyboll nästan hela tiden. Första dagen var det turnering med åtta lag från fyra olika klubbar. Dag två gjorde man utflykt till Nederländernas motsvarighet till Skansen.

– Ett bra sätt att uppleva Nederländerna som land. Verkligen uppskattat av ung som gammal, berättar Marc.

Foto: Privat

Falugänget fick även chansen att prova på beachvolleyboll.

– Det skedde i en inomhushall med beachvolleyplaner. Oerhört populärt och här kunde unga som gamla lira tillsammans.

Sista dagen var det träning med olika lag i olika åldrar.

– Uppskattat och utvecklande. Några fantastiska dagar och turneringen blev rena succén, säger Marc smått lyriskt.

Väl hemkomna till Falun var det dags för U 16 SM i Falköping med 86 lag. Falun förlorade i gruppspelet men i placeringsmatcherna vann Falun över Falköping.

– Vi lärde oss massor. Inte minst genom att titta på andra lag, sa Marc.

Säsongen avslutas med turneringen Mikasa Challenge i Örebro till helgen. Volleybollen har verkligen fått ett uppsving i Falun.