Dalabygdens krönikör Erik Arnberg jobbar vidare efter pensioneringen inom Human&heart och är aktiv inom PRO i Borlänge. Foto: Niklas Lindh

Rekord för Eriks krönika om att skaffa en ST vid pensionen

Dalabygdens krönikör Erik Arnberg slog rekord på tidningens webbplats när han härom veckan lyfte frågan i en krönika om att det kunde vara en bra idé att skaffa sig en ”ST” i samband med pensioneringen.

Läs mer: Här hittar du Eriks populära krönika.

I början av förra året gjorde Erik Arnberg sin entré som ny krönikör på Dalabygden. Arnberg är en välkänd profil inte minst i sin hemkommun Borlänge, han jobbade 45 år inom Domnarvets Jernverk/SSAB och brinner särskilt för frågor för att få bättre arbetsmiljö på våra arbetsplatser.

För två veckor sedan publicerades en av Eriks krönikor på dalabygden.se. Då skrev Erik om livsförändringen när man går från många år i arbetslivet till att bli pensionär. Kanske skulle man skaffa sig en ST föreslog Erik i krönikan, och avsåg med förkortningen ST en ”social tränare”, för att undvika att hamna i utanförskap.

Den krönikan lockade verkligen till läsning och slog alla tiders tidigare klickrekord bland krönikor på Dalabygdens webbplats.

– Pensionen lockar nog till läsning. De flesta medier tänker nog mest ekonomi men det är ju en livsförändring som har många bottnar, så det kan vara det som lockar i krönikan, säger Erik Arnberg.

Även om Erik formellt sett är pensionär, så jobbar han vidare med arbetsmiljörelaterade frågor inom företaget Human&heart som har sitt huvudkontor i Falun. Och Erik har redan börjat fundera på kommande krönikor i Dalabygden.

– Klart det lockar med liknade inspel om det finns ett intresse. Jag har också funderat på det här med att flytta när man blir pensionär och tänker på de som skaffar husbil och vill uppleva så mycket som möjligt medans de orkar.

Relaterade artiklar:

Kims ledartext om NPF-diagnoser slog alla rekord (2023-04-20)