Monica Bergman vill säga tack med kaffe och bulle i vårvädret. Höger bild: Bygdens invånare fortsätter att ge, denna gång ett bord att sitta vid. Foto: Emmy Ihlar

Riktigt bra start för nya butiken i Boda: Det säljer som smör

Handlar’n i Boda Kyrkby har varit öppen i två månader och slagit alla förväntningar. Butikschefen Monica Bergman berättar om efterlängtade nyheter och planer för framtiden.
– Jag har bevisat för mig själv att jag klarar mer än jag tror, säger Monica Bergman.

För två månader sedan öppnade Monica Bergman Handlar´n i Boda efter en lång tid utan butik i byn. Initiativet engagerade många av bygdens invånare. När Dalabygden besökte butiken bjöd Monica alla kunder och förbipasserande på kaffe och bulle.

– Det är mitt sätt att försöka ge tillbaka till alla som stöttat mig på den här resan.

Utanför butiken står en efterlängtad nyhet, nämligen ett robust träbord. Bordet är en gåva från några av bygdens invånare.

– Det var flera som önskade att det skulle finnas en plats att sitta och fika vid, och nu har vi det.

Bygdens invånare fortsätter att ge, denna gång ett bord att sitta vid. Foto: Emmy Ihlar

En av utmaningarna har varit att få hem säsongsvaror som snabbt tar slut hos leverantören. Men Monica fyller hyllorna med lokala produkter som bröd från bageriet Hedins i byn och hantverk från fäbodarna.

Framkomlighet för barnvagnar och rullstolar är viktig för Monica så idag är det breda gångar i den nyrenoverade butiken.

En bra start – men bara början

Butikens försäljning har varit över förväntningarna och Monica är tacksam för alla trogna kunder.

– Det är för bra för att vara sant, säger Monica.

Det här är bara början för Monica och butiken Handlar’n. Hon har flera idéer på hur butiken kan utvecklas, inte minst med ett modernt butikskoncept som gör att butiken kan vara öppen dygnet runt – med obemannade tider.

– Jag har många idéer, att installera ett system som gör att butiken kan vara öppen dygnet runt är en del av mina framtidsplaner.