Niklas Nouvel och Torbjörn Wallin arrangerar stor fest i vår. Foto: Privat
Larz-Kristerz kommer att spela när det är fest hemma i byn. Foto: Privat

Premiär för ny fest i vår

Nu laddar festfixarna Torbjörn Wallin och Niklas Nouvel för festligheter. I vår kan älvdalingarna svänga runt till både Larz-Kristerz och Stefan Nykvist i Älvdalens ishall, då Den stora vårfesten har premiär.

Det var när pandemin kom som radarparet Torbjörn Wallin och Niklas Nouvel, som också arrangerar Älvdalens Musik- och Motorfestival kom på idén att göra en stor vårfest. Då visste de inte att pandemin skulle pågå flera år. Nu är väntan över – i vår blir det fest.

Underhållning varje timme

– Vi trodde väl redan när pandemin kom att vi skulle kunna köra 2021, men nu kan vi äntligen genomföra Den stora vårfesten. Det blir fredagen den 28 april i Älvdalens ishall. Det finns nog ett uppdämt behov av att få gå ut och roa sig och folk har till och med frågat oss efter ett evenemang på våren, berättar Torbjörn.

2014 och 2015 arrangerade de Den stora julfesten i ishallen, vilken lockade cirka 1 500 personer. Nu gör de en större satsning på underhållning där musik utlovas varje timme. Flera lokala band kommer att uppträda.

Buffé och rock´ n roll

– Det blir en ABBA-show som middagsunderhållning och Johan Berglund som konferencier. Sedan får publiken dansa till Larz-Kristerz och senare under kvällen blir det rock´n´roll med John Lindbergs Trio och Stefan Nykvist samt Sold´s Finest från Sollerön. Nästan som en endagarsfestival, säger Torbjörn.

Han jobbar som vd för Idre Himmelfjäll och Niklas driver Dalaartist samt jobbar med stora event och artistförmedling. Detta arrangemang görs i samarbete med Restaurang Dalgatan 118 i Älvdalen som kommer att ansvara för mat och barer.

– Det blir fördrink med tilltugg, en buffé med kött, fisk och vegetariskt samt dessert. Vi kan ta emot 600 middagsgäster och hoppas få tillstånd för 1800 gäster totalt. Vi gör detta för att vi vill att det ska hända mer i Älvdalen, blir det lyckat kanske vi gör det igen, säger Torbjörn.