Bertil Pettersson, VD och ägare av Sveagruppen Media AB där tidningen Dalabygden ingår.

Dalabygdens satsning – utökar bevakningen i flera kommuner

Från och med nu är tidningen Dalabygden tjockare än vanligt. Orsaken är en satsning på grannkommuner till Dalarna, samtidigt som bevakningen av Dalarna blir minst lika stor som tidigare.

I över ett år har Dalabygden rapporterat om nyheter från Gästrikland och norra Västmanland, som en service till tidningens många läsare i de regionerna. Och i somras fick tidningen besked om att ”Myndigheten för press, radio och tv” har beviljat Dalabygden lokalt mediestöd för kommunerna Ockelbo och Skinnskatteberg.

– Ja kommunerna anses generellt sett ha en svagare närvaro journalistiskt och vi argumenterade för att vi skulle vilja utöka vår bevakning yttrerligare i de kommunerna, vilket lyckades, berättar Bertil Pettersson, VD för tidningskoncernen Sveagruppen Media, där Dalabygden ingår.

Tidningen beviljades ett treårigt stöd för kommunerna Ockelbo och Skinnskatteberg, vilket gör att Dalabygden varje vecka numera har nyheter från de kommunerna. Samtidigt fortsätter satsningen på övriga Gästrikland och övriga kommuner i norra Västmanland.

– Men nyheter från Dalarna har alltid varit, och kommer alltid att vara högsta prioritet i Dalabygden. Det blir inte färre nyheter från Dalarna, utan snarare hoppas vi kunna erbjuda alltmer eftersom allt fler upptäcker tidningen vilket gör att upplagan nu ökar igen, fortsätter Bertil Pettersson.

”Vita-fläckar-stöd”

Det finns olika typer av stöd till medier, och just stödet för lokal journalistik brukar ibland även kallas för ”Vita fläckar-stödet” eftersom syftet är att stödja insatser för journalistisk bevakning i svagt bevakade områden.

Förutom det treåriga stödet till Dalabygden för Ockelbo och Skinnskatteberg, så har tidningen fått ettåriga stöd för dalakommunerna Älvdalen, Vansbro och Gagnef, vilket gör att tidningen kan förmedla nyheter från de kommunerna varje vecka.

– Dalabygden har haft en positiv utveckling och vi jobbar hårt för att ännu fler ska upptäcka tidningen, inte minst i Dalarna, Gästrikland och Västmanland.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Skifspriset Rocknallen delas ut för femte gången

Den 13 november delar Björn Skifs ut priset Rocknallen för femte gången i Vansbro under en galakväll. Pristagaren är hemlig fram till utdelningen.

Stina från Älvdalen laddar för ”Flower Grand Prix”

Stina Kjellsons kärlek till blommorna har tagit henne till Flower Grand Prix, där florister från hela landet tävlar i blomsterdesign. Årets tema är ”Lust och längtan”, mer än så vet de tävlande inte.

Efter läckaget – då kan simhallen i Hedemora öppna

Nu är simbassängen tömd efter läckaget i Vasahallen i Hedemora. Hallens egentliga livslängd har passerat och kommunens fritidschef konstaterar att

37 säckar med skräp plockades i Särna

131613 personer städade Sverige i helgen. Tolv av dem i Särna där 37 säckar med skräp samlades upp. Men förutom

Peters maratonbilder tog priset

Det blev ett annorlunda maratonlopp för deltagarna i fotomaraton 2021 i Borlänge som anordnades för ett par veckor sedan. En bildserie skulle skickas in, bestående av en bild i timmen under ett halvt dygn. Och nu är vinnaren utsedd.