Åtta smittade av covid-19 på Folktandvården i Mora

Folktandvården i Mora har tvingats minska stora delar av sin verksamhet, sedan åtta medarbetare testats positivt med covid-19.

– Smittspridningen finns nu i hela samhället och det går därför inte att säga hur medarbetarna har smittats, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef på Folktandvården Dalarna, i ett pressmeddelande från Region Dalarna.

Konsekvenserna av hur smittspridningen har slagit mot Folktandvården i Mora, är att verksamheten där nu måste begränsas med tanke på att så många ur personalen är sjuka och att kapaciteten därmed minskar. Frågan är dock om överhuvudtaget man vågar besöka Folktandvårdens klinik i Mora med tanke på omständigheterna?

– Vi har vidtagit åtgärder för att de som besöker kliniken ska känna sig trygga. Alla medarbetare på kliniken har provtagits och smittspårning sker enligt Smittskydd Dalarnas rutiner, säger Karin Gunnars Hellgren.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Ökat intresse för att bygga hus med timmer

För Tomas Dofs finns inga genvägar. För honom är timmerhantverket en tradition som är viktig att bevara. Och många har upptäckt tjusningen med timmer. Det senaste året har Tomas både anställt och utvecklat sin lokal – och nu väntar fler lokaler och anställda.

Det var på ”Hår & skägg” som det började för grundaren av Lyko

– Det är klart att jag funderar ibland. Nyss var vi fem-sex personer på julfesterna. I dag får vi inte plats någonstans. Det säger Stefan Lyko om den utveckling som företaget Lyko Online haft sedan det startades 2003.

Ny bana för fresbeegolf i Orsa

Nu är frisbeegolfbanan i Orsa invigd. Det handlar om en 12-hålsbana med hål som är mellan 57 och 107 meter långa i blandad terräng.

Flera tätortsnära skogar avverkade Vansbro kommun

Det har avverkats tätortsnära skog på flera platser i Vansbro kommun den senaste tiden. Vad gör det med våra samhällen och vårt friluftsliv? Dalabygden tog med Skogsstyrelsens gruppchef i Dala-Järna, Magnus Hedspång, ut till några av platserna för att ställa frågor om vad som egentligen gäller vid avverkning.

Här fortsätter kommunen sin satsning på vildsvinskött

Satsningen på att servera vildsvinskött på äldreboenden och skolor i Sala kommun fortsätter. Och när en ny upphandling görs i höst kan det bli ännu vanligare med vildsvinskött på tallriken än i dag.