Göran "Doza" Langer, PeO Karlström, Eva Bengtsson, Kim Larsson och Niklas Lindh.

Poddradio – Lyssna här på veckans ”Dalabygdens röst”

Dalabygdens röst 29 oktober 2020 – lyssna här!

Änglavakt vid svår lastbilskrasch, dålig acceptans för transpersoner, covid-smittan som sprider sig på många håll i Dalarna, inställda matcher och premiärer för Leksands IF, Falu BS och Stina Nilsson, den stundande allhelgonahelgen, mongolfinken i Venjan och så rusning till däckfirmor och däckhotell.

Det är något av innehållet i veckans upplaga av Dalabygdens röst. Medverkande:

– Eva Bengtsson från Falun, som överlevde svår krasch med lastbil.

– Kim Larsson, ledarskribent på Dalabygden, om nya uppdraget som ledarskribent, om tolerans, transpersoner, fågelskådning och innebandy i Enviken.

– PeO Karlström och Niklas Lindh, programledare från Dalabygden.

– Göran ”Doza” Langer, programledare, Wolf FM Radio.

– Martin Hjalmarsson, tekniker.

Programmet är förkortat då musiken har klippts bort av upphovsrättsliga skäl. Programmet Dalabygdens röst sänds i sin helhet på torsdagar kl 17 – 18 på kanalen Wolf FM Radio 88,8 Mhz.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Brobygget försenat – bergarbeten drog ut på tiden

Den planerade nya rörbron i Snöån mellan Ludvika och Malingsbo på länsväg 620 kommer inte att stå klar före midsommar. Skyltanvisningarna som talar om att bygget skulle vara klart den 24 juni kommer att inte att uppfyllas.

Fiskeboomen fortsätter – alltfler fiskare vill få hugg i Älvdalen

Det är högtryck hos Älvdalens Fiskecenter när fiskare har börjat vallfärda till Älvdalen den här sommaren. Men tack vare 22

Kommunen tvingades släcka den digitala skylten

Borlänge kommuns digitala informationsskylt som kostat 750 000 kronor är släckt sedan ett år tillbaka. Skylten som är uppsatt i Borlänge vid riksväg 70 från Säterhållet stör boende i närheten.

40 år sen sist – nu finns ett nytt nordsvenskt föl på Säljgården

Det är cirka 40 år sedan det senast föddes ett nordsvenskt föl på Säljgården. I maj slöts cirkeln när stoet Effie nedkom med ett hingstföl som fick namnet Cerex, och kallas Rex.

Jubel i Storvik – badet räddades

Förra veckan kunde Dalabygden berätta om protesterna mot nedläggningen av badet i Storvik. Göranssonska stiftelserna tog intryck av folkviljan och ger nu 20 miljoner kronor så att anläggningen kan bli kvar.