Knäppmora AIK är en av världens äldsta innebandyföreningar. Foto: Knäppmora AIK
Förra helgen inleddes arbetet med att ta fram Knäppmora AIK:s framtidsvision, för att föreningen ska utvecklas och växa. Foto: Knäppmora AIK
Gabriel Andersson, ordförande i Knäppmora AIK.

Knäppmora startar sportakademi

Innebandyklubben Knäppmora AIK i Skinnskatteberg ska låta unga i kommunen testa en mängd olika idrotter, för att öka intresset för aktiviteter och föreningsliv. Samtidigt har ett arbete inletts för att vända en nedåtgående trend och öka medlemsantalet i föreningen.

– Nu på söndag kickar vi i gång, säger Knäppmora AIK:s ordförande Gabriel Andersson till Dala­bygden och syftar på satsning som ska sätta unga i kommunen i rörelse.

”Knäppmora Sports Academy” erbjuder 20 platser för barn mellan 10 och 13 år, som vid tio tillfällen, varannan söndag, ska få chans att testa en mängd olika sporter – och det handlar om betydligt mycket mer än bara innebandy.

– Barnen kommer att få chans att påverka själva vad de skulle vilja testa. Det ska vara inkuderande. Men det blir mycket lek, samarbetsövningar, en del innebandy, handboll, basket och så vidare­. Och så ska vi även ha en del föreningslära, där barnen får veta lite mer hur en förening är uppbyggd, säger Gabriel Andersson.

Knäppmora AIK är en inne­bandyförening med drygt 100 medlemmar som också engagerar sig på flera sätt för kommunens utveckling.

– Vi har satsningen ”Tillsammans för gemenskap” som ska nå ut till hela samhället. I somras körde vi exempelvis aktiviteter i Riddarhyttan riktat mot nyanlända.

En av världens äldsta

Knäppmora AIK är enligt klubbens hemsida en av världens äldsta innebandyföreningar och som firar 40-årsjubileum år 2022.

Knäppmora är för övrigt en mycket liten by i Skinnskattebergs kommun som fick ge hela klubben sitt namn.

Förra helgen inleddes ett arbete­ för att vända den nedåt­gående trend som stora delar av föreningssverige lidit av, där­ibland Knäppmora AIK.

– Vi har fokus på arbetet framåt om fem år. Hur föreningen ska drivas då. Vi ska ta fram en styrmodell, vi ska utveckla vårt arbete både strategiskt och operativt och öka medlemsantalet. Och så ska vi jobba tillsammans med hela samhället. Det här är viktigt, för allas vår framtid, avslutar Gabriel Andersson.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Foto: Mostphotos

Maximalt åtta på offentliga sammankomster i Dalarna – beslut under måndagen

Länstyrelsen Dalarna har fattat beslut om att sänka gränsen för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 50 personer till maximalt åtta.

Beslutet som gäller från och med tisdagen har fattats utifrån en hemställan från Region Dalarnas smittskyddsenhet.

– Det här kommer självklart att påverka de allra flesta av oss, och vi måste alla göra vårt bästa för att följa det. Det är ett nödvändigt beslut för att vi ska hindra den ökande smittspridningen, och för att minska belastningen på hälso- och sjukvården, säger landshövding Ylva Thörn i ett pressmeddelande.

”Vi är oerhört glada”! – Malungs IF får största krisstödet i hela landet

– Vi är oerhört glada!Det säger Sten-Inge Eriksson från Malungs IF om att föreningen fått 4 159 000 kronor i

630 fler fall av covid-19 i Dalarna senaste veckan

Antalet fall av covid-19 fortsätter att öka kraftigt i Dalarna. Under måndagen meddelade Region Dalarna att det nu var 5539 konstaterade fall av smitta i länet – en ökning med 631 fall på en vecka och närmare 300 fall jämfört med i fredags.

Under helgen har också ytterligare personer fått skrivas in på sjukhus för att vårdas för sjukdomen. I dagsläget vårdas 28 personer inom slutenvården för covid-19 och sex personer får intensivvård. Ytterligare en person har dessutom avlidit i sjukdomen och sammanlagt har nu 111 personer avlidit av sjukdomen inom Region Dalarnas slutenvård. I den siffran ingår inte personer som har avlidit i hemmet eller inom olika former av boenden.

– Vi ser en fortsatt ökad smittspridning i länet och en ökad belastning på sjukvården. Det är därför ytterst viktigt att vi alla nu verkligen hjälps åt och funderar på vad vi egentligen måste göra – och vad vi kan undvika att göra – för att undvika att fler människor blir allvarligt sjuka och dör, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom i ett pressmeddelande.

Tappade 92 procent av intäkterna

Att i princip hela nöjes­branschen nu blöder under den pågående coronapandemin har knappast undgått någon. Och förutom artister och arrangörer så har scen­arbetare som exempelvis ljus- och ljud­tekniker knappt några jobb kvar alls.

Storstilad start för dalalagen under bandyns premiärhelg

Världens längsta försäsong är över. I helgen fick äntligen dalalagen i bandyallsvenskan göra debut och dessutom dubbelt upp. Match både