Knäppmora AIK är en av världens äldsta innebandyföreningar. Foto: Knäppmora AIK
Förra helgen inleddes arbetet med att ta fram Knäppmora AIK:s framtidsvision, för att föreningen ska utvecklas och växa. Foto: Knäppmora AIK
Gabriel Andersson, ordförande i Knäppmora AIK.

Knäppmora startar sportakademi

Innebandyklubben Knäppmora AIK i Skinnskatteberg ska låta unga i kommunen testa en mängd olika idrotter, för att öka intresset för aktiviteter och föreningsliv. Samtidigt har ett arbete inletts för att vända en nedåtgående trend och öka medlemsantalet i föreningen.

– Nu på söndag kickar vi i gång, säger Knäppmora AIK:s ordförande Gabriel Andersson till Dala­bygden och syftar på satsning som ska sätta unga i kommunen i rörelse.

”Knäppmora Sports Academy” erbjuder 20 platser för barn mellan 10 och 13 år, som vid tio tillfällen, varannan söndag, ska få chans att testa en mängd olika sporter – och det handlar om betydligt mycket mer än bara innebandy.

– Barnen kommer att få chans att påverka själva vad de skulle vilja testa. Det ska vara inkuderande. Men det blir mycket lek, samarbetsövningar, en del innebandy, handboll, basket och så vidare­. Och så ska vi även ha en del föreningslära, där barnen får veta lite mer hur en förening är uppbyggd, säger Gabriel Andersson.

Knäppmora AIK är en inne­bandyförening med drygt 100 medlemmar som också engagerar sig på flera sätt för kommunens utveckling.

– Vi har satsningen ”Tillsammans för gemenskap” som ska nå ut till hela samhället. I somras körde vi exempelvis aktiviteter i Riddarhyttan riktat mot nyanlända.

En av världens äldsta

Knäppmora AIK är enligt klubbens hemsida en av världens äldsta innebandyföreningar och som firar 40-årsjubileum år 2022.

Knäppmora är för övrigt en mycket liten by i Skinnskattebergs kommun som fick ge hela klubben sitt namn.

Förra helgen inleddes ett arbete­ för att vända den nedåt­gående trend som stora delar av föreningssverige lidit av, där­ibland Knäppmora AIK.

– Vi har fokus på arbetet framåt om fem år. Hur föreningen ska drivas då. Vi ska ta fram en styrmodell, vi ska utveckla vårt arbete både strategiskt och operativt och öka medlemsantalet. Och så ska vi jobba tillsammans med hela samhället. Det här är viktigt, för allas vår framtid, avslutar Gabriel Andersson.

Relaterade artiklar:

Seriestart och skarpt läge för Knäppmora AIK (2021-09-30)